Γίνετε δημιουργικοί απλά και ενισχύστε γευστικά και αισθητικά τη σαλάτα σας! Μπορείτε βέβαια να ετοιμάσετε και μια απλή μαρουλοσαλάτα με κρεμμυδάκι φρέσκο και μπόλικο άνηθο και να σερβίρετε από πάνω τα γεμιστά αβγά που θα φτιάξετε από τα τσουγκρισμένα αβγά του Πάσχα.
Υλικά
- 6 αβγά σφιχτά
- 250γρ. σπανάκι φρέσκο (τα φυλλαράκια)
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 σαλάτα ή ένα μεγάλο μαρούλι
- 2 καρότα φρέσκα, τριμμένα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 6 αγκινάρες, βρασμένες και κομμένες στα 4
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη, σε τετραγωνάκια
- 1 ματσάκι ραπανάκια μικρά, ολόκληρα
- μερικά ντοματίνια μικρά, ολόκληρα (αν είναι μεγάλα, κομμένα στη μέση)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού ξίδι
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι
Για τη σαλάτα
Για τα γεμιστά αβγά
Για το dressing της σαλάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε προσεκτικά τους κρόκους.Βήμα 2
Τους λιώνετε με πιρούνι και τους ανακατεύετε με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και την κάπαρη. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα.Βήμα 3
Το βάζετε σε κορνέ ή απλώς το παίρνετε με ένα κουτάλι και γεμίζετε με αυτό το κενό των ασπραδιών.Βήμα 4
Κόβετε το σπανάκι, τη ρόκα και τη σαλάτα σε μικρά κομμάτια με τα δάχτυλα. Τα ανακατεύετε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά σε βαθύ μπολ.Βήμα 5
Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά του dressing σε multi και πριν σερβίρετε περιχύνετε τα σαλατικά σας. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη σαλάτα σε βαθιά πιατέλα. Στολίζετε με τα γεμιστά αβγά και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey