Η γλώσσα είναι μια ιδέα: Εσείς μπορείτε να βάλετε στο ταψί οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο, σε μια συνταγή που γίνεται πανεύκολα και μυρίζει όλα τα αρώματα του α λα σπετσιότα της μαμάς!
Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 10 πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στα 4
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, σπασμένες με τη φλούδα τους
- 1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα του
- 2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- 1 φύλλο δάφνης
- ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Του ταιριάζει πολύ και μια καυτή πιπερίτσα για όσους την αντέχουν.
- Αντί για γλώσσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι σε φέτα ή ολόκληρο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα φαρδύ ταψί, απλώνετε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε και το ψάρι καλά και το τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.Βήμα 3
Απλώνετε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.Βήμα 4
Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή