gloses pomontori psi1
clock icon
60'

Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο με πομοντόρια

Υλικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 10 πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, σπασμένες με τη φλούδα τους
  • 1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα του
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Του ταιριάζει πολύ και μια καυτή πιπερίτσα για όσους την αντέχουν.
  • Αντί για γλώσσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι σε φέτα ή ολόκληρο.

Η γλώσσα είναι μια ιδέα: Εσείς μπορείτε να βάλετε στο ταψί οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο, σε μια συνταγή που γίνεται πανεύκολα και μυρίζει όλα τα αρώματα του α λα σπετσιότα της μαμάς!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα φαρδύ ταψί, απλώνετε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.
Αλατοπιπερώνετε και το ψάρι καλά και το τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.
Απλώνετε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα φαρδύ ταψί, απλώνετε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε και το ψάρι καλά και το τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.

Βήμα 3

Απλώνετε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή