Το σοταρισμένο κρεμμύδι και η σάλτσα σόγιας θα κάνει τη διαφορά στο μπιφτέκι. Το καλό ψωμί και τα φρέσκα σαλατικά θα συμπληρώσουν την απόλαυση του πιο κλασικά αγαπημένου πιάτου.
Υλικά
- 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο, διπλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 6 ψωμάκια στρογγυλά για μπέργκερ
- 6 ροδέλες ντομάτας
- 6 ροδέλες κρεμμύδι
- ½ μαρούλι χοντροκομμένο
- λίγο αγγουράκι τουρσί σε φέτες λεπτές
- μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα
Για τα μπιφτέκια
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα.
Βήμα 2
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε και ζυμώνετε καλά τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι με προσοχή, γιατί η σόγια σος περιέχει αρκετό. Τον χωρίζετε σε 6 κομμάτια και τον πλάθετε σε μεγάλα, απλωτά μπιφτέκια. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε να «σταθούν» για μια ώρα περίπου.
Βήμα 3
Λαδώνετε και ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι γκριλιέρα. Ψήνετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς τα 2-3 φορές με μια σπάτουλα. Μην τα αφήσετε να παραψηθούν, είναι πιο νόστιμα αν παραμείνουν ζουμερά.
Βήμα 4
Ανοίγετε τα σουσαμένια ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ.
Βήμα 5
Αλείφετε τις βάσεις τους με μουστάρδα και το πάνω μέρος με λίγο κέτσαπ και μαγιονέζα. Μοιράζετε και στα 6 από λίγο μαρούλι, μερικές φετούλες αγγουράκι τουρσί και τοποθετείτε από πάνω τα μπιφτέκια. Γαρνίρετε με τις ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού και τοποθετείτε τα καπάκια. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb