AMERICAN BURGER

Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο, διπλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 ψωμάκια στρογγυλά για μπέργκερ
  • 6 ροδέλες ντομάτας
  • 6 ροδέλες κρεμμύδι
  • ½ μαρούλι χοντροκομμένο
  • λίγο αγγουράκι τουρσί σε φέτες λεπτές
  • μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα

Το σοταρισμένο κρεμμύδι και η σάλτσα σόγιας θα κάνει τη διαφορά στο μπιφτέκι. Το καλό ψωμί και τα φρέσκα σαλατικά θα συμπληρώσουν την απόλαυση του πιο κλασικά αγαπημένου πιάτου.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε και ζυμώνετε καλά τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι με προσοχή, γιατί η σόγια σος περιέχει αρκετό. Τον χωρίζετε σε 6 κομμάτια και τον πλάθετε σε μεγάλα, απλωτά μπιφτέκια. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε να «σταθούν» για μια ώρα περίπου.

Λαδώνετε και ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι γκριλιέρα. Ψήνετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς τα 2-3 φορές με μια σπάτουλα. Μην τα αφήσετε να παραψηθούν, είναι πιο νόστιμα αν παραμείνουν ζουμερά.

Ανοίγετε τα σουσαμένια ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ.

Αλείφετε τις βάσεις τους με μουστάρδα και το πάνω μέρος με λίγο κέτσαπ και μαγιονέζα. Μοιράζετε και στα 6 από λίγο μαρούλι, μερικές φετούλες αγγουράκι τουρσί και τοποθετείτε από πάνω τα μπιφτέκια. Γαρνίρετε με τις ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού και τοποθετείτε τα καπάκια. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα.

Βήμα 2

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε και ζυμώνετε καλά τον κιμά με το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη σόγια σος, το μαϊντανό, πιπέρι και αλάτι με προσοχή, γιατί η σόγια σος περιέχει αρκετό. Τον χωρίζετε σε 6 κομμάτια και τον πλάθετε σε μεγάλα, απλωτά μπιφτέκια. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα αφήνετε να «σταθούν» για μια ώρα περίπου.

Βήμα 3

Λαδώνετε και ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι γκριλιέρα. Ψήνετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς τα 2-3 φορές με μια σπάτουλα. Μην τα αφήσετε να παραψηθούν, είναι πιο νόστιμα αν παραμείνουν ζουμερά.

Βήμα 4

Ανοίγετε τα σουσαμένια ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 2-3 λεπτά στο γκριλ.

Βήμα 5

Αλείφετε τις βάσεις τους με μουστάρδα και το πάνω μέρος με λίγο κέτσαπ και μαγιονέζα. Μοιράζετε και στα 6 από λίγο μαρούλι, μερικές φετούλες αγγουράκι τουρσί και τοποθετείτε από πάνω τα μπιφτέκια. Γαρνίρετε με τις ροδέλες ντομάτας και κρεμμυδιού και τοποθετείτε τα καπάκια. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb