salata me patzari karoto ksinomilo kai karudia
clock icon
20'

Σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλο και καρύδια

Υλικά

  • 5 παντζάρια μέτρια, ωμά και ξεφλουδισμένα
  • 5 καρότα ξεφλουδισμένα
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας άσπρο ξίδι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Μια ασυνήθιστη παντζαροσαλάτα, νόστιμη και αποτοξινωτική, που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις του παντζαριού και του καρότου με τη δροσιά του ξινόμηλου και την τραγανή υφή του καρυδιού.

Τρίβετε τα παντζάρια, τα καρότα, και το μήλο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με το λάδι, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε τα στραγγισμένα παντζάρια, τα καρότα και το μήλο και ανακατεύετε για να μοιραστούν όλα ομοιόμορφα. Σερβίρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και πασπαλίζοντας από πάνω με κάμποσο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε τα παντζάρια, τα καρότα, και το μήλο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με το λάδι, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα στραγγισμένα παντζάρια, τα καρότα και το μήλο και ανακατεύετε για να μοιραστούν όλα ομοιόμορφα. Σερβίρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και πασπαλίζοντας από πάνω με κάμποσο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή