Μια ασυνήθιστη παντζαροσαλάτα, νόστιμη και αποτοξινωτική, που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις του παντζαριού και του καρότου με τη δροσιά του ξινόμηλου και την τραγανή υφή του καρυδιού.
Υλικά
- 5 παντζάρια μέτρια, ωμά και ξεφλουδισμένα
- 5 καρότα ξεφλουδισμένα
- 1 ξινόμηλο καθαρισμένο
- ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 κουτ. σούπας άσπρο ξίδι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβετε τα παντζάρια, τα καρότα, και το μήλο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.Βήμα 2
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια με το λάδι, το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 3
Προσθέτετε τα στραγγισμένα παντζάρια, τα καρότα και το μήλο και ανακατεύετε για να μοιραστούν όλα ομοιόμορφα. Σερβίρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και πασπαλίζοντας από πάνω με κάμποσο ψιλοκομμένο μαϊντανό.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή