SALATA SPANAKI RODAKINA MPEIKON AMYGDALA
clock icon
25'

Σαλάτα με σπανάκι, ροδάκινα ή μάνγκο, τραγανό μπέικον, αμύγδαλα και λεμονάτη βινεγκρέτ

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 250γρ. σπανάκι (baby), μόνο τα τρυφερά φύλλα, πλυμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1 ροδάκινο με τη φλούδα του, σε λεπτές φέτες
  • 50γρ. μπέικον, σε καρεδάκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
  • Για τη λεμονάτη βινεγκρέτ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι (ζεσταμένο για να είναι ρευστό)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από τη λεμονάτη βινεγκρέτ. Το τρυφερό σπανάκι τους ταιριάζει ιδανικά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα αμύγδαλα φιλέ να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε στην άκρη να κρυώσουν.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το ψήνετε μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει κι αυτό.

Απλώνετε τα φύλλα του σπανακιού σε σαλατιέρα και από πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα τις φέτες των ροδάκινων. Πασπαλίζετε με το τραγανό μπέικον και τα αμύγδαλα.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο multi. Όταν θέλετε να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα αμύγδαλα φιλέ να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το ψήνετε μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει κι αυτό.

Βήμα 3

Απλώνετε τα φύλλα του σπανακιού σε σαλατιέρα και από πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα τις φέτες των ροδάκινων. Πασπαλίζετε με το τραγανό μπέικον και τα αμύγδαλα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο multi. Όταν θέλετε να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή