Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε μια σαλάτα. Καρπούζι, ντοματίνια, αγγούρι και φυλλαράκια δυόσμου ανακατεύονται με μικρά τυρομπαλάκια που κρύβουν μια διακριτική γλύκα από μέλι. Τέλος, περιχύνονται με αρωματικό λάδι δυόσμου.
Υλικά
- 300γρ. καρπούζι, σε κυβάκια ή μπαλίτσες
- 10 ντοματίνια
- 1 αγγουράκι, σε κυβάκια
- μερικά φυλλαράκια δυόσμο (και ολόκληρα και ψιλοκομμένα)
- 150γρ. φέτα
- ½ κουτ. γλυκού μέλι
- 1-2 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 1 καλή πρέζα δυόσμο ξερό
- 70γρ. σουσάμι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας
- μερικά φυλλαράκια δυόσμο
- λίγο ξίδι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
Για τις τυρομπαλίτσες
Για το λάδι δυόσμου
Διαδικασία
Βήμα 1
Καβουρδίζετε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λίπος, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην καεί. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα το αδειάζετε σε πιάτο και αφήνετε να κρυώσει τελείως.Βήμα 2
Στο μεταξύ χαράζετε τα ντοματίνια και τα ρίχνετε σε νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα περίπου. Τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν καλά.Βήμα 3
Φτιάχνετε τις τυρομπαλίτσες ανακατεύοντας όλα τα υλικά χωρίς το σουσάμι. Πλάθετε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες και, αφού τις αφήσετε για λίγο στο ψυγείο, τις κυλάτε πάνω στο καβουρδισμένο σουσάμι.Βήμα 4
Ετοιμάζετε το λάδι δυόσμου χτυπώντας τα υλικά στο multi.Βήμα 5
Αναμιγνύετε στη σαλατιέρα τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια με τα κυβάκια ή τα μπαλάκια του καρπουζιού, το αγγουράκι, τις τυρομπαλίτσες και τα φυλλαράκια του δυόσμου. Αμέσως πριν σερβίρετε, περιχύνετε με το λάδι δυόσμου.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή