20181228143423_SLIDER-KANAPEDAKIA
clock icon
20'

4 εύκολες και γρήγορες ιδέες για καναπεδάκια και amuse bouche

Υλικά

  • 1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες, βρασμένες και αποφλοιωμένες
  • 1½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ ή ουίσκι
  • καπνιστό σολομό
  • τυρί κρέμα με μυρωδικά
  • τυρί κρέμα με σολομό και άνηθο
  • μερικές φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε φετούλες
  • 10 ντοματίνια
  • Bresaola
  • 1 σακουλάκι ρόκα
  • τυρί cheddar

Ετοιμάστε γρήγορα και απλά νόστιμες μπουκίτσες, που θα κάνουν τους γιορτινούς μπουφέδες σας πεντανόστιμους και λαμπερούς.

Ξεπαγώνετε τις γαρίδες, τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε και φτιάχνετε ένα κοκτέιλ γαρίδας: Αναμιγνύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και το κονιάκ. Τέλος, ανακατεύετε τις γαρίδες και μοιράζετε το μίγμα σε μικρά ποτηράκια ή σφηνάκια.
Φτιάχνετε ρολάκια με καπνιστό σολομό και γέμιση από τυρί κρέμα με μυρωδικά.
Κόβετε το ψωμί του τοστ σε στρογγυλά κομμάτια με κουπ πατ και τα φρυγανίζετε στο φούρνο. Τα διακοσμείτε από πάνω με τυρί φέτες από αγγούρι, τυρί κρέμα με σολομό και άνηθο και ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Φτιάχνετε ρολάκια από Bresaola με γέμιση από φυλλαράκια ρόκας και κομμάτια από τυρί cheddar.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπαγώνετε τις γαρίδες, τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε και φτιάχνετε ένα κοκτέιλ γαρίδας: Αναμιγνύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και το κονιάκ. Τέλος, ανακατεύετε τις γαρίδες και μοιράζετε το μίγμα σε μικρά ποτηράκια ή σφηνάκια.

Βήμα 2

Φτιάχνετε ρολάκια με καπνιστό σολομό και γέμιση από τυρί κρέμα με μυρωδικά.

Βήμα 3

Κόβετε το ψωμί του τοστ σε στρογγυλά κομμάτια με κουπ πατ και τα φρυγανίζετε στο φούρνο. Τα διακοσμείτε από πάνω με τυρί φέτες από αγγούρι, τυρί κρέμα με σολομό και άνηθο και ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Βήμα 4

Φτιάχνετε ρολάκια από Bresaola με γέμιση από φυλλαράκια ρόκας και κομμάτια από τυρί cheddar.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κάτη