Μια συνταγή αρκετά παραδοσιακή, που βασίζεται στη συνταγή του σαβόρο. Λάδι, ξίδι και δεντρολίβανο, με μια δόση μελιού.
Υλικά
- 1 κουνέλι, 1200γρ. περίπου
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Το κρέας του κουνελιού είναι στεγνό και αξίζει τον κόπο να το απολαύσετε όσο είναι ακόμα ζεστό και με μπόλικη σάλτσα για να μαλακώσει καλά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κουνέλι ώσπου να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Αν δε χωράνε όλα τα κομμάτια, τα σοτάρετε λίγα λίγα. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Το σοτάρετε καλά φροντίζοντας να μη μαυρίσει και ξαναβάζετε μέσα το κουνέλι. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και ανακατεύετε μια-δυο φορές. Σβήνετε με το ξίδι, το αφήνετε να εξατμιστεί και ρίχνετε το μέλι διαλυμένο σε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνετε το μίγμα να πάρει βράση, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε ώσπου να γίνει τρυφερό το κουνέλι, για 1½ ώρα περίπου και να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε με ταλιατέλες βουτύρου πασπαλισμένες με λίγη κεφαλογραβιέρα. Φυσικά, στο σερβίρισμα, το περιχύνετε με τη νόστιμη σάλτσα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb