Μια ωραιότατη και δροσερή σαλατίτσα με πεντανόστιμη καβουρόψιχα, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να στερούνται την αγαπημένη απόλαυση της γεύσης.
Υλικά
- 1 κονσέρβα καλή καβουρόψιχα σε νερό
- 1 ρίζα αντίδι κατσαρό
- 10 φύλλα σπανάκι, τρυφερό
- 4 φύλλα από λόλα κόκκινη
- 10 κλαράκια ρόκα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανοίγετε την κονσέρβα και σουρώνετε την καβουρόψιχα, κρατώντας το ζουμάκι της σε ένα μπολ.Βήμα 2
Πλένετε τα σαλατικά και τα μυρωδικά, τα στεγνώνετε και με προσοχή τα κόβετε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια.Βήμα 3
Τα βάζετε σε μια σαλατιέρα μαζί με το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας.Βήμα 4
Μέσα στο μπολ με το καβουρόζουμο ρίχνετε τη μουστάρδα και το λεμόνι. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ρίχνετε όσο αλάτι θέλετε και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε ξανά το μίγμα με το πιρούνι. Τέλος ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύευτε καλά.Βήμα 5
Βάζετε στο κέντρο της σαλατιέρας την καβουρόψιχα και περιχύνετε με τη σος που ετοιμάσατε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb