Υλικά

  • 4 ματσάκια βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι φέτα Μυτιλήνης
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα

Tips

  • Όσο πιο μαλακή είναι η φέτα, τόσο πιο εύκολο θα είναι το χτύπημα των υλικών στο μπλέντερ.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κοτσανάκια του βασιλικού αν είναι τρυφερά. Θα βγάλουν τους χυμούς και τα αρώματά τους στο μίγμα σας.
  • Στην περίπτωση που τα φύλλα του βασιλικού δεν έχουν ενσωματωθεί στο μίγμα μετά το χτύπημα, μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και να ξαναχτυπήσετε το μίγμα. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε.

Μία πολύ ωραία παραλλαγή του κλασικού πέστο με υλικά ελληνικά. Στη θέση της παρμεζάνας θα βάλουμε ελληνικότατη φέτα Μυτιλήνης και αντί για κουκουνάρια, θα βάλουμε καρύδια.

Σε ένα μπλέντερ βάζετε τη σκελίδα σκόρδο, τα καρύδια, τη φέτα και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι τα υλικά σας να αναμιχθούν καλά.
Προσθέτετε και το βασιλικό και δουλεύετε το μίγμα ώσπου να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.
Συμπληρώνετε επιπλέον ελαιόλαδο, λίγο λίγο, όσο χρειαστεί, ώσπου να το φέρετε στην υφή που θέλετε.
Το αδειάζετε σε βαζάκι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το φυλάτε στο ψυγείο για κάθε χρήση. Το πέστο μπορεί να διατηρηθεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι και τρεις μήνες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ βάζετε τη σκελίδα σκόρδο, τα καρύδια, τη φέτα και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι τα υλικά σας να αναμιχθούν καλά.

Βήμα 2

Προσθέτετε και το βασιλικό και δουλεύετε το μίγμα ώσπου να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.

Βήμα 3

Συμπληρώνετε επιπλέον ελαιόλαδο, λίγο λίγο, όσο χρειαστεί, ώσπου να το φέρετε στην υφή που θέλετε.

Βήμα 4

Το αδειάζετε σε βαζάκι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και το φυλάτε στο ψυγείο για κάθε χρήση. Το πέστο μπορεί να διατηρηθεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι και τρεις μήνες.