Η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή μακαρονάδα, που φτιάχνεται στη στιγμή, με δύο μόλις υλικά και η γεύση της απλά «δεν παίζεται!»
Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν al dente, τις τραβάτε από τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε δυο βόλτες.
Προσθέτετε στο τηγάνι τις πέννες με στραγγιστή κουτάλα. Το λίγο νεράκι που θα παρασύρουν δένει καλύτερα τη σάλτσα. Ρίχνετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις γίνουν al dente, τις τραβάτε από τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε.
Βήμα 2
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε δυο βόλτες.
Βήμα 3
Προσθέτετε στο τηγάνι τις πέννες με στραγγιστή κουτάλα. Το λίγο νεράκι που θα παρασύρουν δένει καλύτερα τη σάλτσα. Ρίχνετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.