omeleta me fystikia aiginis
clock icon
15'

Ομελέτα με φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας κασέρι, τριμμένο
  • 100γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Όταν η ομελέτα παραψηθεί, χάνει και σε γεύση και σε εμφάνιση. Πρέπει να ψηθεί στους ατμούς του βουτύρου, αλλά και στους δικούς της, απαλά και ήρεμα.

Μια ξεχωριστή ομελέτα που μας έρχεται από τη νότια Γαλλία που μπορείτε να σερβίρετε σαν ορεκτικό ή σε ένα πλούσιο μπουφέ brunch. Αφράτη, ελαφρώς μελάτη, γεμάτη τραγανά φιστίκια μπορεί να γίνει και ιδανική συνοδεία σε ένα ποτήρι δροσερό κρασί.

Παίρνετε στα χέρια τα φιστίκια Αιγίνης και τα τρίβετε για να φύγει η μαλακή φλούδα τους. Τα τοποθετείτε σε μπολ. Σπάτε τα αβγά, τα ρίχνετε μέσα σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρούνι. Αλατίζετε ελαφρώς και προσθέτετε το τριμμένο κασέρι.

Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε ώσπου να λιώσει. Προτού κάψει, ρίχνετε τα φιστίκια, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και τα αβγά. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε μέτρια φωτιά, ώστε να μείνει η ομελέτα άσπρη άσπρη. Μόλις σφίξει ελαφρώς το αβγό, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, αναδιπλώνετε την ομελέτα ώστε να πάρει σχήμα μισοφέγγαρου. Θα δείτε ότι τα φιστίκια έχουν ενσωματωθεί στην ομελέτα σαν μικρά νησάκια στην αβγουλένια θάλασσα.

Μεταφέρετε την ομελέτα σε πιατελίτσα, την κόβετε σε φέτες, την πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε. Αφράτη η ομελέτα, τραγανά τα φιστίκια, τέλειος συνδυασμός.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνετε στα χέρια τα φιστίκια Αιγίνης και τα τρίβετε για να φύγει η μαλακή φλούδα τους. Τα τοποθετείτε σε μπολ. Σπάτε τα αβγά, τα ρίχνετε μέσα σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρούνι. Αλατίζετε ελαφρώς και προσθέτετε το τριμμένο κασέρι.

Βήμα 2

Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε ώσπου να λιώσει. Προτού κάψει, ρίχνετε τα φιστίκια, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και τα αβγά. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε μέτρια φωτιά, ώστε να μείνει η ομελέτα άσπρη άσπρη. Μόλις σφίξει ελαφρώς το αβγό, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, αναδιπλώνετε την ομελέτα ώστε να πάρει σχήμα μισοφέγγαρου. Θα δείτε ότι τα φιστίκια έχουν ενσωματωθεί στην ομελέτα σαν μικρά νησάκια στην αβγουλένια θάλασσα.

Βήμα 3

Μεταφέρετε την ομελέτα σε πιατελίτσα, την κόβετε σε φέτες, την πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε. Αφράτη η ομελέτα, τραγανά τα φιστίκια, τέλειος συνδυασμός.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb