epidorpio me katikiolive magazine.gr
clock icon
20'

Επιδόρπιο με κατίκι, μέλι, σύκα, καρύδια και ροζ πιπέρια

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια κατίκι Δομοκού
  • 3 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
  • 6 κουτ. σούπας μέλι
  • 6 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα

Το ροζ πιπέρι δεν είναι συγγενής του μαύρου, του κόκκινου και του πράσινου πιπεριού και βγαίνει από ένα είδος σκίνου γι’ αυτό και η γεύση του έχει κάτι ρετσινάτο κι όχι καυτερό. Εδώ το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα επιδόρπιο με βάση το κατίκι Δομοκού. Δείτε πώς…

Βράζετε τα σύκα με ένα φλιτζάνι νερό για μερικά λεπτά.
Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κρατάτε μερικά κομματάκια σύκου στην άκρη.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο μίγμα των ψιλοκομμένων σύκων με το κατίκι και την καρυδόψιχα.
Σερβίρετε σε σαλατιέρα ή ατομικά ποτηράκια και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι και λίγα κομματάκια σύκων, από αυτά που κρατήσατε.
Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα σύκα με ένα φλιτζάνι νερό για μερικά λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κρατάτε μερικά κομματάκια σύκου στην άκρη.

Βήμα 3

Ανακατεύετε το υπόλοιπο μίγμα των ψιλοκομμένων σύκων με το κατίκι και την καρυδόψιχα.

Βήμα 4

Σερβίρετε σε σαλατιέρα ή ατομικά ποτηράκια και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι και λίγα κομματάκια σύκων, από αυτά που κρατήσατε.

Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας