Το ροζ πιπέρι δεν είναι συγγενής του μαύρου, του κόκκινου και του πράσινου πιπεριού και βγαίνει από ένα είδος σκίνου γι’ αυτό και η γεύση του έχει κάτι ρετσινάτο κι όχι καυτερό. Εδώ το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα επιδόρπιο με βάση το κατίκι Δομοκού. Δείτε πώς…
Υλικά
- 3 φλιτζάνια κατίκι Δομοκού
- 3 κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπεριού
- ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
- 6 κουτ. σούπας μέλι
- 6 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα σύκα με ένα φλιτζάνι νερό για μερικά λεπτά.Βήμα 2
Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κρατάτε μερικά κομματάκια σύκου στην άκρη.Βήμα 3
Ανακατεύετε το υπόλοιπο μίγμα των ψιλοκομμένων σύκων με το κατίκι και την καρυδόψιχα.Βήμα 4
Σερβίρετε σε σαλατιέρα ή ατομικά ποτηράκια και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι και λίγα κομματάκια σύκων, από αυτά που κρατήσατε.Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας