Mια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη πράσινη σαλάτα με πρασινάδες και ωμή αγκινάρα κομμένη σε φετούλες. Φροντίστε να βρείτε πολύ τρυφερές. Εναλλακτικά ζεματίστε τις για μερικά λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και περιχύστε τις με χυμό λεμονιού κι ελαιόλαδο.
Υλικά
- 10-12 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, καλά καθαρισμένα
- 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 αγκινάρες
- ½ λεμόνι
- ελαιόλαδο
- καλό ξίδι από κρασί
- 10-15 ελιές θρούμπες
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα τους. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το χνούδι, τις τρίβετε με το λεμόνι και τις ρίχνετε μέσα σε παγωμένο νερό.Βήμα 2
Ψιλοκόβετε τα φύλλα του μαρουλιού και τα ρίχνετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε πάνω από το μαρούλι. Κάνετε το ίδιο και με τον άνηθο. Ανακατεύετε τη σαλάτα σας, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.Βήμα 3
Κόβετε τις αγκινάρες σε λεπτές φετούλες. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο, ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες, αλατίζετε καλά και ανακατεύετε. Ρίχνετε άφθονο ελαιόλαδο, λίγο καλό ξίδι και ανακατεύετε. Σκορπάτε από πάνω τις ελιές και σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb