Ο απόλυτος μεζές για κρασί και τσίπουρο. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και εξαφανίζεται από τα πιάτα ακόμη πιο γρήγορα.
Υλικά
- 1½ κιλό χοιρινό από σπάλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (από την ποικιλία Chardonnay)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.Βήμα 2
Το βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τα πράσα και προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μελώσουν τα πράσα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Έλενα Jeffrey