Ζεστή, χλιαρή ή και κρύα αυτή η σαλάτα τρώγεται εξίσου ευχάριστα. Δεν υπάρχει καλύτερος συνοδός για τα ψητά ψάρια σας.
Υλικά
- 1 κιλό κορφές από βλίτα, πλυμένες
- ½ κιλό αμπελοφάσουλα
- 3-4 πατάτες καθαρισμένες, σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 3 αβγά βρασμένα σφιχτά
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 40ml ξίδι
- αλάτι
Για τη σαλάτα
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Μέσα σε μια κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα βλίτα. Βράζετε ξεχωριστά τα αμπελοφάσουλα και τις πατάτες.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κύβους και ανακατεύετε όλα τα βρασμένα χόρτα και λαχανικά μαζί σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε την κάππαρη, τους κρόκους των βρασμένων αβγών περασμένους από σήτα και τα ασπράδια τους ψιλοκομμένα.Βήμα 3
Φτιάχνετε τη βινεγκρέτ: Χτυπάτε στο μπλέντερ τον κρόκο αβγού με τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτετε και το ελαιόλαδο λίγο λίγo εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να πάρετε μια αραιή σάλτσα. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμα λάδι και δοκιμάζετε για ξίδι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και τη σερβίρετε χλιαρή ή ελαφρώς ζεστή.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb