PATATES ME KITRINORIZA exolive magazine.gr
clock icon
60'

Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες μικρές, στρογγυλές
  • 1 κουτ. γλυκού κιτρινόριζα
  • 1 νεροπότηρο γλυκό κρασί Σάμου
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Μια πολύ νόστιμη γαρνιτούρα για να συνοδεύσετε τα ψητά σας κρέατα και πουλερικά.

Καθαρίζετε τις πατατούλες από το φλούδι τους και τις πλένετε καλά. Τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι και τις αλατίζετε καλά ανακατεύοντας με το χέρι.
Τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να κάνουν μια απαλή κρούστα. Τις βγάζετε και τις ξαναβάζετε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τις σουρωμένες πατάτες. Τις ζεσταίνετε, τις πασπαλίζετε με την κιτρινόριζα και ανακατεύετε απαλά μ’ ένα κουτάλι, ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί, δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε τις πατάτες μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Ρίχνετε λίγο πιπέρι ακόμα. Tις σερβίρετε ζεστές ζεστές σε μια πιατέλα για να συνοδεύσουν το κυρίως πιάτο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις πατατούλες από το φλούδι τους και τις πλένετε καλά. Τις βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι και τις αλατίζετε καλά ανακατεύοντας με το χέρι.

Βήμα 2

Τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να κάνουν μια απαλή κρούστα. Τις βγάζετε και τις ξαναβάζετε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά λάδια.

Βήμα 3

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τις σουρωμένες πατάτες. Τις ζεσταίνετε, τις πασπαλίζετε με την κιτρινόριζα και ανακατεύετε απαλά μ’ ένα κουτάλι, ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί, δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε τις πατάτες μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Ρίχνετε λίγο πιπέρι ακόμα. Tις σερβίρετε ζεστές ζεστές σε μια πιατέλα για να συνοδεύσουν το κυρίως πιάτο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb