Aυτά τα μακαρόνια είναι τόσο απλά στην εκτέλεσή τους, αλλά και ταυτόχρονα τόσο νόστιμα.
Υλικά
- 350γρ. σπαγγέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 75ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- φυλλαράκια από 2 κλαδάκια βασιλικόκ
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο πιο μεγάλο τηγάνι σας ή σε χαμηλή κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα και το βασιλικό.
Βήμα 2
Προσθέτετε 900ml καυτό νερό όσο να καλυφθούν τα υλικά στο τηγάνι και σκεπάζετε με καπάκι. Βάζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση το φαγητό και μετά κατεβάζετε στο μέτριο. Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Βήμα 3
Μόλις τα μακαρόνια γίνουν al dente, ρίχνετε τον βασιλικό και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά. Μαγειρεύετε για ελάχιστα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρετε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα και διακοσμώντας με μια κορφούλα βασιλικού.