Η Ντίνα Χαρίση από την Παλιά Φάβα μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για τα αφράτα και πεντανόστιμα σουτζουκάκια της.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 4-5 χούφτες ψωμί ψίχα, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
- 1 κουτ. σούπας κύμινο
- 7-8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο με λίγο λάδι
- λίγο αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα, λιωμένα
- ζάχαρη
- λίγο Vinsanto ή άλλο γλυκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζυμώνετε σε μια λεκανίτσα όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Μετά τα ξαναζυμώντε και τα πλάθετε σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα περνάτε από ένα ελαφρύτατο αλεύρωμα και τα τηγανίζετε απαλά σε καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Σουρώνετε το λάδι από το τηγανισμένο αλεύρι και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το κρασί.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και στρώνετε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα ψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια πάνω από ρύζι ή πουρέ.
Βήμα 5
Συνταγή: Ντίνα Χαρίση / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης