Ο μαρινάρισμένος γαύρος είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες. Δοκιμάστε να τον μαρινάρετε και με χυμό εσπεριδοειδών, γίνεται απίστευτα νόστιμος.
Υλικά
- 500γρ. γαύρο φιλεταρισμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ, 1 λεμόνι, 1 πορτοκάλι
- ροζ πιπέρι σε κόκκους
- φρέσκια ρίγανη ή κόλιανδρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα φιλετάκια γαύρου για 20 λεπτά στο ψυγείο καλυμμένα με το χυμό και το ξύσμα των εσπεριδοειδών, διακριτικά αλατισμένα.Βήμα 2
Τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε με ελαιόλαδο, ροζ πιπέρια και φρέσκια ρίγανη ή κόλιανδρο.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή