Σας ρωτήσαμε και απαντήσατε αν προτιμάτε τις καλοκαιρινές σας μακαρονάδες και πιλάφια/ριζότο με γαρίδες και καλαμαράκια ή με όστρακα.
Το καλοκαίρι τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους, αφού δίπλα από το κύμα, είναι ο καλύτερος μεζές και το πιο καλοκαιρινό κυρίως.
Και επειδή όλοι αγαπούν τα ζυμαρικά και τα πιλάφια και ριζότο, τι καλύτερο από την καλοκαιρινή τους εκδοχή που μυρίζει αλμύρα;
Σας ρωτήσαμε λοιπόν να διαλέξετε ποιες συνταγές θα θέλατε να μάθετε. Εκείνες που περιέχουν γαρίδες, χταπόδι και καλαμαράκια ή εκείνες με πρωταγωνιστές τα όστρακα.
Η απάντησή σας ήταν ξεκάθαρη, αφού η πρώτη επιλογή συγκέντρωσε το 86% των ψήφων.
Για αυτό, διαλέξαμε για εσάς 3 λαχταριστές συνταγές για να τις φτιάξετε… χθες.
Μπολονέζ γαρίδας
Μια εκδοχή που μπλέκει δύο συνταγές, τη γαριδομακαρονάδα με την μπολονέζ ή, ακριβέστερα, με τα πολίτικα αρώματα των μπαχαρικών.
Καλαμαράκια με ρύζι και κόλιανδρο
Ένα απλό, καθημερινό φαγάκι, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Η μόνη του παραξενιά, είναι η παρουσία των σπόρων του κόλιανδρου μαζί με το ρύζι και τα καλαμαράκια. Δίνει άλλη διάσταση στο φαγητό!
Ριζότο με χταπόδι και ούζο
Σας προτείνουμε δυνατές, καθαρόαιμες ελληνικές γεύσεις με ιταλικό blend. Viva Μεσόγειος!
Δείτε επίσης:
Ποιες είναι οι αγαπημένες συνταγές των αναγνωστών μας με σύκα;
Τι τρώνε στην παραλία οι αναγνώστες του olivemagazine.gr;
Ποιο κοκτέιλ είναι το αγαπημένο των αναγνωστών μας; (+Συνταγή)