Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και χθες σας βάλαμε ένα δίλημμα στο Viber, που αυτή τη φορά ήταν φρουτένιο: μαντιρίνι ή πορτοκάλι. Τελικός νικητής και πρώτο στις προτιμήσεις σας βγήκε το μανταρίνι με ποσοστό περίπου στο 60% σε αντίθεση με το πορτοκάλι που συγκέντρωσε 40%.
Ό,τι κι αν ψηφίσατε εμείς σας έχουμε πληροφορίες και συνταγές και για τα δύο αγαπημένα φρούτα.
Μανταρίνι
Το μανταρίνι ανήκει στην ομάδα των εσπεριδοειδών όπως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι και η καλύτερη εποχή του είναι αρχές Νοέμβρη με τέλος Δεκέμβρη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη με αντιοξειδωτική δράση. Μεταξύ των εσπεριδοειδών, τα μανταρίνια έχουν το υψηλότερο περιεχόμενο σε καροτενοειδή (φυτικές ουσίες ).
Πορτοκάλι
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Φημίζεται για την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. ‘Eνα μεσαίο πορτοκάλι αρκεί για να εξασφαλίσει την συνιστάμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης C για ενήλικες για αυτό και άλλωστε είναι και τόσο δημοφιλές.
Λαβράκι μαριναρισμένο με λουίζα και εσπεριδοειδή
Ένα πιάτο που θα ετοιμάσετε με τη λογική του σεβίτσε μαρινάροντας το ψάρι σας για 2-3 ώρες.
Κορμός με μπισκουί από φιστίκι Αιγίνης και μους μανταρίνι
Υπέροχος, ελαφρύς κορμός γεμάτος αρώματα και γεύση από το μανταρίνι και τη διακριτικότητα του φιστικιού.
Τούρτα μανταρινιού με μους μασκαρπόνε
Ο ιδανικός τρόπος για να “γλυκάνετε” τους αγαπημένους σας μετά από ένα επίσημο ή και απλό κάλεσμα για καφέ.
Κέικ πορτοκαλένιο με αρωματικό σιρόπι
Φτιάχνουμε το πιο αρωματικό κέικ πορτοκάλι. Νόστιμο και σιροπιαστό θα γίνει το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.
Σαρλότ με μους σοκολάτας και ζεστή σάλτσα πορτοκαλιού
Λέγεται ότι η Σαρλότ δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις σχεδόν αιώνες προς τιμήν της βασίλισσας Σαρλότ-Σοφίας, γιαγιάς της βασίλισσας Βικτορίας της Αγγλίας. Τούτο το γλυκό είναι υπέροχο! Ας το απολαύσουμε, σε μια σοκολατένια εκδοχή.
Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα πορτοκάλι και κονιάκ
Ζουμερές και λαχταριστές πανσέτες με πλούσια σάλτσα από πορτοκάλι και κονιάκ, που γαρνίρετε ιδανικά με πατάτες φούρνου.