Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι μόλις 29 ετών αλλά φλερτάρει με τους 300.000 συνδρομητές στο You Tube! Το προσωπικό του κανάλι αισίως έχει φτάσει τους 274.000 την ώρα που μιλάμε και συνεχώς ανεβαίνει! Ψάξαμε να τον βρούμε και ανακαλύψαμε ότι ζει μακριά από κεντρικές πόλεις, στη μακρινή Αριδαία του Ν. Πέλλας, απολαμβάνοντας τους αργούς ρυθμούς ζωής της ελληνικής επαρχίας. Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική, που τα τελευταία χρόνια την έχει κάνει επάγγελμα.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2015 όταν έφτιαξε ένα κανάλι ζαχαροπλαστικής, το «Pastry Designs» με τον κολλητό του, Το 2017, συνέχισε μόνος του το project. Όπως μου εκμυστηρεύτηκε, ξυπνούσε στις 7 το πρωί για έχει καλύτερο φως για τα βίντεό του, τα οποία τραβούσε με το κινητό! Σιγά σιγά άρχισε να έχει τα πρώτα κέρδη από το You Tube, οπότε αποφάσισε να αγοράσει μια επαγγελματική κάμερα, ενώ σιγά σιγά έφτιαξε ένα στούντιο στη σοφίτα του σπιτιού του. Ήρθαν οι πρώτοι χορηγοί και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και καλύτερα.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας τα views του εκτινάχθηκαν ενώ τα έσοδά του τριπλασιάστηκαν! Όταν ο κόσμος άρχισε να ζητά όλο και περισσότερο αλμυρές συνταγές, ένιωσε την ανάγκη να μετονομάσει το κανάλι του σε Dimitris Michailidis. Ποντάρει στις απλές, γρήγορες, οικονομικές συνταγές με λίγα υλικά, οι οποίες πετυχαίνουν στο 100%, όπως μου ανέφερε.

Στη συζήτηση που είχαμε, μοιράστηκε μαζί μου τα μυστικά της μέχρι τώρα πορείας του και τα σχέδιά του για το επόμενο διάστημα.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του καναλιού στο You Tube;
Η αρχική ιδέα ξεκίνησε το 2015 όταν μαζί με τον κολλητό μου αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα κανάλι ζαχαροπλαστικής και να μοιραζόμαστε συνταγές. Μετά από περίπου ένα χρόνο σταμάτησε για προσωπικούς του λόγους και έτσι το 2017 ξεκίνησα να ανεβάζω βίντεο στο κανάλι τραβώντας τα με την κάμερα του κινητού μου.

 Πώς κατάφερες και έχεις τόσους followers στο You Tube;
Η καλή δουλειά ανταμείβεται λένε. Ανεβάζοντας βίντεο συχνά, περίπου τρία κάθε βδομάδα, ο κόσμος άρχισε να με ακολουθεί. Έβλεπαν ότι οι συνταγές μου πετύχαιναν πάντα και ότι δεν χρειαζόντουσαν πολλά υλικά. Γενικά αυτός πιστεύω ότι ήταν ο κύριος λόγος που άρχισε να με ακολουθεί ο κόσμος. Εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και προπάντων 100% πετυχημένες συνταγές.

Ο παππούς και η γιαγιά σου είχαν ζαχαροπλαστείο. Τι αναμνήσεις έχεις από αυτό; Έχεις κάποια συνταγή τους που φτιάχνεις μέχρι και σήμερα; Πώς επηρέασε την πορεία σου το γεγονός αυτό;
Δυστυχώς το ζαχαροπλαστείο το κλείσανε το 1993 όταν η μητέρα μου ήταν έγκυος σε εμένα. Οι γονείς μου ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και η γιαγιά και ο παππούς μου θα βγαίνανε σε σύνταξη, οπότε δεν έχω αναμνήσεις από το ζαχαροπλαστείο. Μου έχουν παραδώσει το βιβλίο με τις συνταγές τους αλλά γενικά τα γλυκά εκείνης της εποχής ήταν πολύ «βαριά» οπότε δεν μπορώ να πω ότι κάνω συχνά κάποια από τις συνταγές εκείνες αν και πολύς κόσμος μου ζητάει να φτιάξω το μενελίκ που έφτιαχνε η γιαγιά μου στο ζαχαροπλαστείο. Το ζαχαροπλαστείο δεν το πρόλαβα όμως πιστεύω τα γονίδια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να ακολουθήσω πορεία στον χώρο της γαστρονομίας.
Επίσης, το στούντιο που έφτιαξα στεγάζεται στον χώρο που ήταν κάποτε το ζαχαροπλαστείο των παππούδων μου.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική; Αντιμετώπισες κάποιο εμπόδιο σε αυτό;
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ξύπνησα μια μέρα στα 15 μου και ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι εγώ θα γίνω μάγειρας ή ζαχαροπλάστης. Φυσικά δεν το πήραν με τον καλύτερο τρόπο μιας και δεν ήμουν και το πιο ώριμο παιδί της ηλικίας μου. Οι γονείς μου θέλανε να σπουδάσω στο Παιδαγωγικό και στη συνέχεια θα μου έδιναν χρήματα να γραφτώ σε μια ιδιωτική σχολή ζαχαροπλαστικής. Εν τέλει σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Φλώρινας και έπειτα πήρα ολική υποτροφία σε μια ιδιωτική σχολή Ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη. Ένα άλλο εμπόδιο που συνάντησα ήταν όταν ξεκίνησα τα βίντεο μόνος. Μέναμε έξω από την πόλη και δεν περνούσε γραμμή για internet οπότε έπρεπε να πηγαίνω σε internet café για να ανεβάσω τα βίντεο.

Μαγειρική ή ζαχαροπλαστική; Στις συνταγές σου βλέπουμε ότι μαγειρεύεις περισσότερο γλυκά. Θεωρείς τον εαυτό σου περισσότερο μάγειρα ή ζαχαροπλάστη;
Πραγματικά πλέον δεν μπορώ να διαλέξω. Ο λόγος που βλέπετε περισσότερες γλυκές συνταγές στο κανάλι μου είναι επειδή αυτό θέλει και ζητάει ο κόσμος πιο πολύ. Πιο συγκεκριμένα, η αναλογία των συνταγών μου είναι ¾ γλυκά και μόλις ¼ φαγητά και σνακ. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί έχουμε δει ότι τα γλυκά έχουν περισσότερα views. Ωστόσο, τον εαυτό μου τον θεωρώ πλέον content creator (δημιουργό περιεχομένου) γιατί πέρα από τις συνταγές κάνω εγώ ο ίδιος το editing και γενικά με το πως θα στηθεί το βίντεο κτλ.

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή που σου αρέσει πολύ να μαγειρεύεις;
Ξεκάθαρα το ψωμί. Για κάποιον λόγο όταν φτιάχνω ψωμί μου φεύγει το άγχος. Γενικά είμαι αγχώδης σαν άνθρωπος. Θέλω να έχω τον έλεγχο για τα πάντα (control freak).
Επίσης, λατρεύω το κρέας και τα αυγά σε οποιαδήποτε μορφή. Παρόλο που μαγειρεύω πολλά γλυκά, δεν τα προτιμώ. Ωστόσο, ένα γλυκό στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ είναι το μιλφέιγ αλλά με βανίλια Μαδαγασκάρης.

Μένεις στην Αριδαία. Έχεις σκεφτεί ποτέ να μετακινηθείς σε μια πιο μεγάλη πόλη; Στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα για παράδειγμα;
Μόνιμα ποτέ. Βασικά σχεδόν ποτέ. Δεν μου αρέσει να είμαι απόλυτος γιατί μπορεί οι συγκυρίες να φέρουν έτσι τα πράγματα και να αναγκαστώ να κατέβω, αλλά δεν είναι κάτι που θα ήθελα σαν Δημήτρης. Έχω επενδύσει στην Αριδαία. Πλέον έχω το δικό μου επαγγελματικό στούντιο, τα γραφεία μας και γενικά πιστεύω ότι η ζωή στην επαρχία είναι πιο ποιοτική από τη ζωή στις μεγάλες πόλεις. Βέβαια κατεβαίνω και θα κατεβαίνω συχνά στην Αθήνα γιατί έχω κλείσει κάποιες μεγάλες δουλειές αλλά αυτό για λίγες μέρες τον μήνα.

Τι είναι για σένα η μαγειρική;
Η μαγειρική είναι πολιτισμός, είναι ιστορία, είναι έρωτας, είναι πάθος. Η γαστρονομία είναι κάτι μαγικό. Είναι από τα λίγα πράγματα που μπορείς να συνδυάσεις και τις 5 αισθήσεις σου ταυτόχρονα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να πας σε έναν μαγειρικό διαγωνισμό όπως το Master Chef;
Μου έχουν γίνει προτάσεις αλλά δε θεωρώ ότι πληρούν τα πιστεύω μου οι διαγωνισμοί αυτοί όπως έχουν εξελιχθεί. Με τα τωρινά δεδομένα δεν θα έπαιρνα μέρος.

Μιας και ο ίδιος προτιμά τα αλμυρά, επέλεξα μια από τις αλμυρές συνταγές του για να τον γνωρίσετε:


Διαβάστε ακόμη

Αντώνης Σελέκος: Ο ζαχαροπλάστης που αγάπησε το panetone

Πώς η μαγειρική μνήμη επηρεάζει τις συνταγές μας

Ο Έλληνας ελαιοπαραγωγός με τις 408 διεθνείς βραβεύσεις