Από μικρή της άρεσε να σκαλίζει τη ζάχαρη και το αλεύρι, να ανακατεύει τα υλικά για το κέικ, να πασπαλίζει με κανέλα τους λουκουμάδες που έφτιαχνε η μητέρα της. Τι και αν η Δώρα Αβραμιώτη σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, η ζαχαροπλαστική κέρδισε την καρδιά της και κάπως έτσι γεννήθηκε το Love for sugar, το blog της μέσα από το οποίο φτιάχνει και πουλά τα πιο ευφάνταστα γλυκά.
Όπως όλα τα ωραία, έτσι και η ιδέα για το blog ξεκίνησε τυχαία όταν η Δώρα στην προσπάθειά της να βρει μια ιδιαίτερη συνταγή για τα γενέθλια της κόρης της ανακάλυψε τη ζαχαρόπαστα. “Ένας καινούριος έρωτας γεννήθηκε!”, λέει χαρακτηριστικά. Από τότε δεν έχει σταματήσει να γλασάρει κέικ μπανάνας, να δημιουργεί μπισκοτάκια με αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων και να ψήνει τις πιο χαριτωμένες τούρτες, με βάση τις προτιμήσεις των πελατών της. Για τα γλυκά της χρησιμοποιεί υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως αλεύρι, ζάχαρη, φρέσκα αβγά, βούτυρο, γάλα, τυρί κρέμα και θρυμματισμένα μπισκότα, αλλά και σιρόπια σοκολάτας και φράουλας που φτιάχνει με τα χεράκια της. Λατρεύει, επίσης, να χρησιμοποιεί εσάνς πορτοκαλιού και βανίλιας για να αρωματίζει τα μπισκότα της, σοκολάτες και κουβερτούρες για τα ζουμερά mud cakes
Υποστηρίζει πως αγαπά όλες τις παρασκευές της, αλλά αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει κάποια αυτή σίγουρα θα ήταν τα cupcakes, τα όποια τη μύησαν στο χώρο της ζαχαροπλαστικής. “Αγόρασα από το εξωτερικό ένα βιβλίο με πολλές συνταγές και ξεκίνησα να φτιάχνω ντουζίνες cupcakes με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας, με αχλάδι και καραμέλα, με μήλα και καρύδια, με σοκολάτα και πορτοκάλι, με τζίντζερ και λευκό γλάσο, με σαμπάνια”. Αυτό που λατρεύει όμως περισσότερο, είναι όταν οι πελάτες της τής δίνουν το ελεύθερο να δημιουργήσει τα σχέδια που θέλει. Οι παραγγελίες που αναλαμβάνει ποικίλουν από γλυκά για γενέθλια, βαπτίσεις και προτάσεις γάμου, μέχρι κεράσματα για το μαιευτήριο και candy bar για το παραδοσιακό στρώσιμο κρεβατιού πριν το γάμο.
Πρώτα σε προτίμηση είναι τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα, μετά τα λαχταριστά cake pops, τα αφράτα macarons και η σπιτική λεμονάδα, ενώ το πιο περίεργο γλυκό που της έχουν ζητήσει, όπως μας είπε, ήταν μια τρισδιάστατη τούρτα παγωτό με ζαχαρόπαστα εξωτερικά.
Αν επισκεφτείς τη σελίδα της στο Facebook, θα χαζεύεις τούρτες, βιντεάκια με τεχνικές, σελίδες του εξωτερικού με καινούρια προϊόντα και εργαλεία ζαχαροτεχνίας. Αποκλείεται ύστερα να μην θελήσεις να κάνεις κι εσύ την παραγγελία σου για ένα από τα δεκάδες γλυκά που έχει στο “ρεπερτόριό της” μέσω μηνύματος, τηλεφώνου ή mail. Και το καλύτερο; Πέρα από το ότι μπορείς να ζητήσεις ό,τι διακόσμηση τραβάει η ψυχή σου, δεν χρειάζεται καν να αγχωθείς για το που θα αποθηκεύσεις τις επιβλητικές τούρτες αφού τις παραλάβεις από το εργαστήρι, καθώς μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία βδομάδα.
Τα όνειρα της Δώρας όμως δεν σταματούν εδώ αφού, όπως μας εκμυστηρεύθηκε, θα ήθελε πολύ να ανοίξει ένα μικρό ζαχαροπλαστείο με ανάγλυφα damask σχέδια σε ροζ χρώμα, ριγέ ασπρόμαυρες τέντες και μικρά τραπεζάκια, όπου θα μπορούν οι πελάτες της να γεύονται τις γλυκιές της νοστιμιές, μαζί με δροσερή λεμονάδα αρωματισμένη με φυλλαράκια φρέσκιας μέντας. Εμείς πραγματικά της το ευχόμαστε και δεν βλέπουμε την ώρα να δούμε τα επόμενα της βήματα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής.
info
www.loveforsugar.gr