Είναι ευρέως γνωστό ότι η Μεσογειακή Διατροφή προτείνει τους ξηρούς καρπούς ως μέρος του εβδομαδιαίου διατροφικού πλάνου της και ότι αν τους καταναλώνουμε με μέτρο μπορούμε να απολαμβάνουμε τα ευεργετικά τους οφέλη χωρίς να μας παχαίνουν.

Επιπλέον, οι ξηροί καρποί είναι το καλύτερο σνακ, μιας και μας δίνουν ενέργεια και δεν μας βαραίνουν. Έτσι, είναι ιδανικοί για να τους καταναλώσεις ακόμα και πριν τη γυμναστική, όπως και όλες τις ώρες της ημέρας: στο πρωινό, στο δεκατιανό ή ανάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να σταματήσουμε στην ιδανική ποσότητα. Συνήθως τρώμε πολύ περισσότερους από όσους πρέπει, με αποτέλεσμα να παίρνουμε περισσότερες θερμίδες. Πρόσφατα, όμως, ανακαλύψαμε μεριδοποιημένους ξηρούς καρπούς, που κυκλοφορούν από την εταιρία Nutriscious. Οι καρποί ήταν όλοι πολύ φρέσκοι και κλεισμένοι σε μικρά σακουλάκια των 30 γραμμαρίων με αναγραφόμενη την ενέργεια, ώστε να ξέρουμε πόσες θερμίδες αποδίδουν. Τους βρήκαμε στους παρακάτω συνδυασμούς και είδη:

Αμύγδαλο Ψίχα Ψημένο Ανάλατο / Ψίχα Ωμό
Αμυγδαλόψιχα από αμυγδαλιές ποικιλίας Φιράνιας, οργανωμένης καλλιέργειας σε χωράφια κατάλληλα διαμορφωμένα. Διαθρεπτικά το ψημένο αμύγδαλο αποδίδει 191 θερμίδες ανά ατομική συσκευασία των 30 γραμμαρίων, ενώ το ωμό αμύγδαλο αποδίδει 192 θερμίδες ανά ατομική συσκευασία των 30 γραμμαρίων.

Καρύδι Ψίχα Ωμό
Καρυδόψιχα από καρυδιές ποικιλίας Τσάντλερ, οργανωμένης καλλιέργειας σε χωράφια κατάλληλα διαμορφωμένα. Διαθρεπτικά το καρύδι αποδίδει 214 θερμίδες ανά ατομική συσκευασία των 30 γραμμαρίων.

Φιστίκι Κελυφωτό Ψημένο Ανάλατο / Ψίχα Ψημένο Ανάλατο / Ψίχα Ψημένο με Λεμόνι & Αλάτι / Ψίχα Ωμό / Κελυφωτό Ωμό
Φιστίκι από φιστικιές περιοχής Φθιώτιδας, οργανωμένης καλλιέργειας σε χωράφια κατάλληλα διαμορφωμένα. Διαθρεπτικά το φιστίκι αποδίδει 183, 190, 194 θερμίδες ανά ατομική συσκευασία των 30 γραμμαρίων, ανάλογα με την ποικιλία.

info
https://nutriscious.gr