Δοκιμάσαμε μια σειρά από ιδιαίτερες προτάσεις προϊόντων θάλασσας ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας από την «Anax Maris», που αποτελείται από παρασκευές σεβίτσε και καπνιστά ψάρια.

anax2

Το σεβίτσε από φιλέτο τσιπούρας φυσικής διατροφής, κλεισμένο ερμητικά σε συσκευασία που διατηρεί τη φρεσκάδα του ψαριού, αρτύζεται ισορροπημένα με sriracha, πράσινους και μαύρους κόκκους πιπεριού, η αψάδα των οποίων συνδυάζεται με την οξύτητα χυμού λάιμ και νότες χειροποίητου σιροπιού τζίντζερ. Καταναλώνεται άμεσα σερβιρισμένο σε βαθύ μπολ και προαιρετικά πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Ενδιαφέρουσες είναι και οι προτάσεις των καπνιστών φιλέτων από τσιπούρα και λαβράκι, επίσης φυσικής διατροφής, από ψάρια που έχουν καπνιστεί με ξύλο οξιάς. Δοκιμάστε τα ιδανικά κομμένα σε διαγώνιες φέτες που θα απλώσετε σε φρεσκοφρυγανισμένες μπρουσκέτες από προζυμένιο ψωμί ραντίζοντας τη σφριγηλή σάρκα τους με σταγόνες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και ελάχιστο λεμόνι ή λάιμ.

anax

Εναλλακτικά, για ακόμα πιο εμπλουτισμένη γεύση, μπορείτε να αλείψετε τη μπρουσκέτα σας με το πατέ από καπνιστό λαβράκι με κάσιους, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, βιολογικό μηλόξυδο, φρέσκο βασιλικό, σκόρδο και ελάχιστο wassabi, να προσθέσετε 2-3 λεπτοκομμένες φέτες αγγούρι και επίσης λεπτοκομμένα τέταρτα ντομάτας. Το συγκεκριμένο άλειμμα διατίθεται από την ίδια εταιρία.

info
Anax Maris, Νικ. Πλαστήρα 11, Νέα Ερυθραία, παραγγελίες στο 217 7223320, Downvillage.gr