Το dukkah είναι ένα από τα εμβληματικά μίγματα μπαχαρικών, κυρίως της αιγυπτιακής κουζίνας.
Έχει πορτοκαλί-καφέ χρώμα, όπου ξεχωρίζουν μικρά κομμάτια αμύγδαλου, φουντουκιού, σουσαμιού και κάσιους. Τον αρωματικό τόνο δίνουν το κύμινο και ο κόλιανδρος, ενώ στο στόμα το πιπέρι αφήνει πικάντικη αίσθηση.
Προσθέστε 1 κουτ. γλυκού μίγματος για κάθε μερίδα σε μαγειρευτά κρέατα, πουλερικά, σάλτσες για μακαρόνια, πατάτες φούρνου, ακόμα και ρύζι. Χρησιμοποιήστε το για να πανάρετε και κρεατικά ή ψευτοκεφτέδες. Ετοιμάστε «μπαλάκια» φρέσκου λευκού τυριού, τυλιγμένα στο μείγμα dukkah και εντυπωσιάστε τους φίλους σας σε γιορτινά καλέσματα.
info
Θα το βρείτε στο Μπαχάρ και σε άλλα ενημερωμένα μπαχαράδικα ή καταστήματα με έθνικ προϊόντα.