Η κρέμα γάλακτος είναι ο ανθός του γάλακτος κατά μία έννοια. Είναι η συμπυκνωμένη γεύση -με όλο το λίπος του, φυσικά- που χωρίς αυτήν η σύγχρονη ζαχαροπλαστική δεν υφίσταται, ενώ η μαγειρική θα έπρεπε να σβήσει από το χάρτη της πολλές αγαπημένες συνταγές.
Η Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ, σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο στην κουζίνα και κυκλοφορεί σε δύο τύπους. Την πλήρη με 35% λιπαρά και τη light με 15% λιπαρά. Με την πρώτη θα φτιάξουμε απίθανα γλυκά και παγωτά, λαχταριστές τούρτες, τάρτες και κέικ διακοσμημένα με αφράτη σαντιγί και βελούδινες σοκολατένιες γκανάς, αλλά και πανακότες, αέρινες μους και κρέμες.
Με τη δεύτερη θα μαγειρέψουμε. Θα φτιάξουμε ονειρεμένες πατάτες ντοφινουάζ, ωραίες τάρτες, σουφλέ και γρατέν, μανιτάρια, φιλετάκια και μπουκιές κοτόπουλου αλά κρεμ αλλά κι ένα απολαυστικό μοσχαράκι στρογκανόφ, μια εμβληματική συνταγή που μας έρχεται από τα παλιά, αλλά κάνει πάντα εντύπωση σε όποιο τραπέζι εμφανιστεί.