Τι συμβαίνει με τη ναπολιτάνικη πίτσα των Franco Manca, που αφού κατέκλυσαν το Ηνωμένο Βασίλειο με 56 διαφορετικά καταστήματα, τώρα έρχονται και στην Ευρώπη με πρώτους σταθμούς την Ιταλία και την Ελλάδα;
Ίσως, η απάντηση να κρύβεται στη φιλοσοφία τους. Φιλοσοφία που φαίνεται να έπεισε τον αγαπημένο chef ιταλικής κουζίνας και κριτή του Master Chef, Πάνο Ιωαννίδη, αλλά και τους επιχειρηματίες και chef, αδελφούς Λιάκου (Basegrill, Travolta, Cookoovaya, Hoocut), να βάλουν την υπογραφή τους στο πρώτο υποκατάστημα της Franco Manca που θα άνοιξε στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τι μας υπόσχεται το Franco Manca;
Αρχικά, σήμα κατατεθέν της πίτσας τους, το οποίο το βλέπουμε να αναγράφεται μέχρι και στο λογότυπο της επιχείρησης, είναι το ζυμάρι αργής ωρίμασης με προζύμι, που λέγεται πως είναι και η συνταγή της επιτυχίας για το Franco Manca.
Όλες οι πίτσες είναι χειροποίητες, και ετοιμάζονται τη στιγμή που θα τις παραγγείλουμε, οπότε πρέπει να θεωρείται αυτονόητο το ότι θα είναι και φρεσκοψημένες. Κάποιες από τις επιλογές που μας προσφέρει το μενού είναι πίτσα με βιολογική ντομάτα, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, πίτσα με ελαφρώς καπνιστό πικάντικο σαλάμι, ιταλική μοτσαρέλα, βιολογική ντομάτα, καραμελωμένα κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκος βασιλικός, αλλά και με σάλτσα τρούφας, μοτσαρέλα και ποικιλία μανιταριών.
Ακόμη, εκτός από πίτσα, μπορούμε να δοκιμάσουμε και ενδιαφέροντα ορεκτικά. Μελιτζάνα με παρμεζάνα και μοτσαρέλα ψημένη στο φούρνο, πικάντικο λουκάνικο από αρνί ελευθέρας βοσκής, ψητές πατάτες με κρεμμύδια, σάλτσα βιολογικής ντομάτας και ιταλική μοτσαρέλα, Burrata σε προζυμένιο ψωμί με πικάντικη “nduja” από τη Σπιλίγκα, ψητά ντοματίνια και άγρια ρόκα αλλά και αλλαντικά όπως μορταδέλα και μπέικον από ελληνικό μαύρο χοίρο, είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές.
Η φιλοσοφία της επιχείρησης
Η επιχείρηση δείχνει ότι έχει οικολογικό χαρακτήρα και πως σέβεται το περιβάλλον, αφού στηρίζει τοπικούς προμηθευτές, αλλά και τη χρήση οργανικών προϊόντων. Εξίσου σημαντικό και άξιο αναφοράς είναι φυσικά ότι η Franco Manca μας δίνει τη δυνατότητα να γευτούμε φρέσκια πίτσα ναπολιτάνα με καλά υλικά, σε προσιτές τιμές.
Περισσότερα σχόλια σχετικά με τη γεύση και τις επιλογές του μενού αφού βρεθούμε στο Franco Manca για την επιβεβλημένη δοκιμή.
Δείτε επίσης:
To Δειπνοσοφιστήριον άνοιξε νέο ιαπωνικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας
Το νέο κρεατάδικο του Κολωνακίου λέγεται Brutus tavern. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε και περιγράφει…
Το ψαροεστιατόριο Trizoni ταξιδεύει απ’ τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη