Αισθητική που παραπέμπει σε πολύτιμο κοσμηματοπωλείο, χειροποίητες δημιουργίες που βασίζονται σε ΠΟΠ πρώτες ύλες και φιλοσοφία γαλλικής πατισερί, χαμηλής, ωστόσο, σε λιπαρά και σάκχαρα. Στο ολοκαίνουργο Montée authentic pastries, στη Νέα Πεντέλη, η εκδίκηση της αυθεντικότητας και των ένοχων μεν, υγιεινών δε, απολαύσεων, τρώγεται σε πιατάκι του γλυκού!
Στη γοητευτική γειτονιά της Νέας Πεντέλης, το Montée, η νέα μπουτίκ ζαχαροπλαστικής τέχνης, ήρθε για να απενοχοποιήσει τη σχέση μας με τους γλυκούς πειρασμούς.
Η ιστορία του ξεκινά όπως ακριβώς ξεκινούν οι καλύτερες ιστορίες. Με δύο φίλους, τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Λάμπρο Ζαρκαδούλα, των οποίων η παράλληλοι βίοι στη ζαχαροπλαστική, αλλά και τα τυχαία -και τελικά μοιραία- συναπαντήματά τους στις κουζίνες ηχηρών brands, τους οδήγησαν σε ένα κοινό όνειρο. Στη δημιουργία ενός «τόπου», όπου η παράδοση θα συναντά την καινοτομία και όπου κάθε δημιούργημα θα έχει ευγενική καταγωγή, ισχυρή ταυτότητα και μια ιστορία να διηγηθεί. Και κάπως έτσι εγένετο το πρώτο Montée στην Αλίαρτο της Βοιωτίας και ακριβώς έτσι γεννήθηκε και το ολόφρεσκο Montée της Νέας Πεντέλης. Σε αυτό, μάλιστα, προστέθηκε στην παρέα και η… «επιθετική» παρουσία του Ηρακλειώτη (συνονόματου ξάδερφου του ιδιοκτήτη) διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Γιακουμάκη.
Η ιδέα πίσω από το Montée είναι απλή, αλλά επαναστατική: προσφέρει γαλλική πατισερί, αλλά με υγιεινό twist. Με άλλα λόγια, απόλαυση που δεν επιβαρύνει την καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Κάθε λιχουδιά είναι σχολαστικά παρασκευασμένη, χαμηλή σε λιπαρά και σάκχαρα, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία χωρίς ενοχές, την ίδια ώρα που η αγνότητα και η ποιότητα των υλικών έχουν τον πρώτο λόγο.
Όλα τα γλυκά είναι χειροποίητα, χωρίς χημικές χρωστικές, συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων. Οι πρώτες ύλες στο σύνολό τους καταφθάνουν από μικρούς, αξιόπιστους παραγωγούς –το 100% αγελαδινό γάλα για το gelato που προέρχεται από τη Μονή της Μακαριώτισσας στη Βοιωτία, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που καλλιεργούνται στα προσωπικά περιβόλια των ιδιοκτητών στην Κρήτη, ή η μαστίχα από προκύπτει από τις premium σοδειές επιλεγμένων αγροτών στη Χίο. Κατ’ αποκλειστικότητα ΠΟΠ προϊόντα, εν ολίγοις, που χαρίζουν ένα απαράμιλλο γευστικό προφίλ σε κάθε επιδόρπιο.
Εδώ, οι κλασικές συνταγές επανεκτελούνται σε απροσδόκητους γευστικούς συνδυασμούς. Από το παγωτό από ανθό γάλακτος με σάλτσα ροδιού και φιστικιού ή το Paris Brest, με 100% φουντούκι, ganache Montée φουντούκι και καθαρή πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, μέχρι το best seller mille-feuille με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια Μαδαγασκάρης και λεπτή στρώση από ganache αλμυρής καραμέλας, όλα τα χειροποιήματα είναι απόδειξη της δημιουργικότητας, της επίπονης δεξιοτεχνίας και της αφοσίωσης στη γεύση.
Η ατμόσφαιρα στο Montée είναι τόσο εκλεπτυσμένη όσο και τα δημιουργήματά του. Η μοντέρνα αφαιρετική διακόσμηση, με τη λευκή λάκα, το γκρι μωσαϊκό και τον LED φωτισμό, δημιουργεί ένα κομψό σκηνικό που παραπέμπει σε κοσμηματοπωλείο με τα προϊόντα του να θυμίζουν εντυπωσιακά εκθέματα, υπογραμμίζοντας έτσι την χειροποίητη ποιότητα και πολυτιμότητά τους. Ακόμα και τα παγωτά αποθηκεύονται σε pocetti, τη μιλανέζικη μέθοδο που διατηρεί την καθαρή γεύση και υφή τους, αποκλείοντας την έκθεσή τους στον αέρα.
Ο αντίστοιχα σύγχρονος εξωτερικός χώρος, που θυμίζει urban αυλή, ιδανικός για ένα επιδόρπιο ή παγωτό συνοδεία ενός φρεσκοκομμένου καφέ, είναι το κατάλληλο μέρος για να αφεθούμε στις απλές απολαύσεις της ζωής, περιτριγυρισμένοι από την καλαισθησία και την τέχνη των εκλεκτών γλυκών εδεσμάτων.
Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο Montee παρασκευάζονται στο υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και το πρώτο κατάστημα της soon to be boutique αλυσίδας.
Ιnfo
28ης Οκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη, τηλ.: 210 6134 093