Μέσα στο ολοκαίνουργιο Luxury Resort Living Mykonos το Ebi Tempura έχει τη δική του εξέχουσα θέση. Δίπλα στην πισίνα, με αυτόνομη πρόσβαση στο χώρο του, είναι ένα νέο εστιατόριο, που έγινε στο νησί για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και όχι μόνο.
Εδώ θα φας το πιο φρέσκο σασίμι και την πιο τραγανή τεμπούρα στην Μύκονο, αν, όμως, θέλεις κάτι εναλλακτικό, θα βρεις πολλά και ενδιαφέρονται πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα. Το νέο εστιατόριο λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια της μέρας, από το πρωί με λαχταριστά σνακς, ελαφριά πιάτα και πλούσιες σαλάτες, μέχρι το βράδι, όπου μετατρέπεται σε ένα ήσυχο και ρομαντικό meeting point, δίπλα στον χαμηλό φωτισμό της πισίνας, με θέα όλη τη Χώρα της Μυκόνου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ταλαντούχου σεφ Ahmed Ahmed, που θέλησε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο -μαζί με την καλή του φίλη Rana Zaza- και το πρώτο επίσημο Tempura Bar στην Ελλάδα. Ο εφευρετικός σεφ δημιουργεί κλασικές γιαπωνέζικες γεύσεις στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των υλικών, στην προέλευσή τους και στους παραγωγούς, που προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και από τις Κυκλάδες.
Φυσικά ξεχωρίζουν τα πιάτα με tempura, όπως το Shrimp Tempura with Chilly Cream και το Volcano Roll. Και αν αναρρωτιέστε τι είναι η τεμπούρα, πρόκειται για ένα είδος ιαπωνικού κουρκουτιού, καθώς και πιάτο με θαλασσινά (γαρίδες ή χτένια) και λαχανικά σε κουρκούτι, τα οποία έχουν τηγανιστεί και σερβίρονται με σάλτσα σόγιας. Το είδος αυτού του φαγητού προήλθε από την Πορτογαλία και μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία στα μέσα του 16ου αιώνα.
Aν, ωστόσο, δεν βρεθείς στη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τα πιάτα με τεμπούρα του Ahmed Ahmed τον ερχόμενο χειμώνα και στην Αθήνα, σε έναν υπέροχο χώρο στη Νέα Σμύρνη.
info
Living Mykonos Luxury Suites, Δραφάκι, Μύκονος, τηλ. 22890 23474, www.ebitempura.com
Κόστος: € 40-50.