Η αλήθεια είναι ότι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των γιορτών είναι τα γλυκά. Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αγαπιούνται πολύ από όλους μας, όχι μόνο γιατί είναι δύο πεντανόστιμα γλυκά, ειδικά όταν είναι σπιτικά, αλλά επειδή τα απολαμβάνουμε μόνο μία φορά τον χρόνο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα περιμένουμε με τόση μεγάλη ανυπομονησία.

Οι περισσότεροι έχουμε μία συνταγή από τη μαμά ή τη γιαγιά που είναι αλάνθαστη. Ακόμα κι αν δεν έχουμε όμως κάποια τέτοια συνταγή, με ένα ψάξιμο σε βιβλία και περιοδικά ή με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορούμε να βρούμε πολλές και διαφορετικές συνταγές, από κλασικές και παραδοσιακές μέχρι πιο πειραγμένες και εναλλακτικές. Στο cantina.protothema.gr, για παράδειγμα, έχουμε δεκάδες, και όλες βγαίνουν αρκεί να τις ακολουθήσετε κατά γράμμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σας δώσουμε άλλη μία συνταγή για μελομακάρονα και κουραμπιέδες με συγκεκριμένες δοσολογίες κλπ., αλλά θα σας αποκαλύψουμε όλα εκείνα τα μυστικά και τα κόλπα που συνήθως δεν αναφέρονται όσο αναλυτικά χρειάζεται σε καμία συνταγή, αλλά κάνουν τη διαφορά και φέρνουν το τέλειο αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση.

Πώς κάνουμε τα μελομακάρονα τραγανά απ’ έξω και μελωμένα μέσα;

Πώς πετυχαίνουμε αφράτους και μοσχομυριστούς κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα;

Στο Σχολείο Κουζίνας του Cantina έχουμε αναλυτικά όλες τις απαντήσεις. Ιδού, λοιπόν, πώς πετυχαίνουμε το τέλειο αποτέλεσμα, βήμα-βήμα.