H Mαριλού Παντάκη, ιδρύτρια του Madame Ginger, είναι ένας πολυδιάστατος και χορτάτος άνθρωπος. Η ιδανική καλεσμένη για το 2ο επεισόδιο του podcast «Νανά, πεινάω».
Εκεί που η σεφ, food blogger και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής κάθεται στο ίδιο τραπέζι μαζί με τη Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφο γεύσης και διευθύντρια σύνταξης στο Cantina του Πρώτου Θέματος.
Τι ακριβώς συζητούν οι δυο τους;
-Το πώς η ελληνική κουζίνα είναι μία από τις ελάχιστες παγκοσμίως με τόσο έντονη vegan βάση, κάτι που αποτελεί εξαιρετική αφετηρία για την αποδοχή της τάσης από το ευρύ κοινό.
-Το γιατί η vegan διατροφή προκαλεί τόσο έντονες αντιδράσεις, ειδικά στα social media, παρά την ευρεία της απήχηση.
-Τα αγαπημένα υλικά της ελληνικής γης, που γίνονται η βάση για τα πιο γευστικά και ευφάνταστα vegan πιάτα.
-Την προοπτική της vegan κουζίνας να αλλάξει τα δεδομένα στην εστίαση, κάνοντάς την τακτική επιλογή ακόμη και για τους «παμφάγους». Όχι επειδή είναι υγιεινή, βιώσιμη και καλή για το περιβάλλον, αλλά επειδή είναι πειραματική και εξαιρετικά δημιουργική.
-Το πώς η vegan φιλοσοφία έχει αγκαλιαστεί από τη νέα γενιά και γιατί δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «μόδα που θα περάσει».
-Το πώς το φαγητό δεν είναι μόνο απόλαυση, αλλά και μια μορφή αυτοφροντίδας, που ξεκινά από τον εαυτό μας και επεκτείνεται στους ανθρώπους που αγαπάμε και στον πλανήτη γενικότερα.
Μια «λαχταριστή» συζήτηση γεμάτη ουσία, για όσους πραγματικά αγαπούν το φαγητό με πάθος, είτε είναι vegan είτε όχι.
Ακούστε το podcast εδώ: