Η αλήθεια είναι ότι σε όλους μας σχεδόν αρέσει το μαγείρεμα αλλά σπάνια αναλαμβάνουμε με χαρά το καθάρισμα της κουζίνας που μοιραία ακολουθεί. Ωστόσο, όσο και να το βαριόμαστε ή να το αναβάλουμε, το καθάρισμα των σημείων εκείνων που χρησιμοποιούμε περισσότερο, είναι απαραίτητο. Πιο συγκεκριμένα, οι εστίες και οι συσκευές της κουζίνας χρειάζονται συχνό και προσεκτικό καθάρισμα και φυσικά χρειάζονται συγκεκριμένους τρόπους ανάλογα με το τύπο και τα υλικά κατασκευής τους.
Πρακτικά ο πιο δημοφιλής τύπος εστίας είναι η κεραμική ή οποία όχι μόνο δεν καθαρίζει εύκολα αλλά υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να τη γρατζουνίσουμε εάν δεν προσέξουμε. Επίσης οι περισσότερες σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές δεν είναι πια λευκές αλλά inox, δηλαδή είναι φτιαγμένες από ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες στο καθάρισμα. Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους υπάρχουν οι κατάλληλες μέθοδοι καθαρισμού οι οποίοι είναι απλές και εξαιρετικά αποτελεσματικές.
Ειδική ξύστρα, οδοντόκρεμα, ξίδι, υγρό πιάτων και τζαμιών, πανιά καθαρισμού με μικροΐνες και βαμβακερές πετσέτες είναι μόνο μερικά από τα εργαλεία και τα υλικά που χρειαζόμαστε για να απομακρύνουμε με ασφάλεια λεκέδες και υπολείμματα γυαλίζοντας παράλληλα τις επιφάνειες.
Στο Σχολείο Κουζίνας του Cantina αναλύουμε με λεπτομέρειες κάθε διαδικασία καθαρισμού των κεραμικών εστιών και των inox συσκευών. Ακόμα, δίνουμε οδηγίες για το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε την κουζίνα για να είναι ασφαλής και λειτουργική σε καθημερινή βάση.