Απολαμβάνουμε κάθε μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με εορταστικά ποτά. Πέντε ιδέες για κοκτέιλ που θα δώσουν μια επιπλέον δροσιστική νότα στις συγκεντρώσεις σας και θα ευχαριστηθούν οι καλεσμένοι σας.

Κοκτέιλ σαμπάνιας

Υλικά
40 ml κονιάκ
20 ml χυμό από λάιμ
1 κουτ. γλυκού μέλι
80 ml σαμπάνια
φλούδα από γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ προσθέτουμε το κονιάκ, τον χυμό του λάιμ και το μέλι, γεμίζουμε με πάγο και το χτυπάμε. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι σαμπάνιας κουπ και συμπληρώνουμε με παγωμένη σαμπάνια μέχρι επάνω. Πιέζουμε τη φλούδα του γκρέιπφρουτ από την εξωτερική μεριά του στο χείλος του ποτηριού για να βγάλει τα έλαιά της, τη ρίχνουμε μέσα και σερβίρουμε.

Spritz

Υλικά
70 ml Prosecco
40 ml Campari
σόδα μανταρίνι για απογέμισμα
1 κλωνάρι λεμονοθύμαρο
1 φέτα ροζ γκρέιπφρουτ

Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι τύπου highball προσθέτουμε πάγο μέχρι πάνω, ρίχνουμε πρώτα το Prosecco, μετά το Campari και τη σόδα μανταρίνι. Προσοχή: Δεν ανακατεύουμε! Βάζουμε κάθετα στο ποτήρι το κλωνάρι του λεμονοθύμαρου και στο τέλος τη φέτα ροζ γκρέιπφρουτ.

Tip
Σε όλα τα aperitivi που έχουν αναψυκτικό στα υλικά τους βάζουμε αρκετό πάγο στο ποτήρι για να μη νερώσει γρήγορα.

Μule

Υλικά
40 ml τζιν
10 ml λικέρ περγαμόντο
30 ml χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ
ginger beer αναψυκτικό για απογέμισμα
1 κλωνάρι δενδρολίβανο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Γεμίζουμε με πάγο μέχρι πάνω ένα ψηλό ποτήρι λευκού κρασιού, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός του αναψυκτικού, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πάγο, αν χρειαστεί, και απογεμίζουμε με το αναψυκτικό. Γαρνίρουμε με το δενδρολίβανο και σερβίρουμε.

Negroni

Υλικά
30 ml Campari
10 ml Soju peach (κορεάτικο αλκοολούχο ποτό)
20 ml τζιν
10 ml σάκε
30 ml κόκκινο βερμούτ
2 σταγόνες από cranberry bitter
1 φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Γεμίζουμε με παγάκια το mixing glass (γυάλινο δοχείο ανάδευσης) και ρίχνουμε όλα τα υλικά. Αναδεύουμε καλά, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι τύπου old fashioned (χαμηλό) στο οποίο έχουμε βάλει πάγο, γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Fizz

Υλικά
40 ml βότκα
20 ml χυμό ροδιού
1 φύλλο δάφνης
tonic water για απογέμισμα
2 φύλλα θυμαριού (χλωρά ή αποξηραμένα)

Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι τύπου highball προσθέτουμε πάγο μέχρι πάνω και ρίχνουμε τη βότκα και τον χυμό ροδιού. Αναδεύουμε, βάζουμε το φύλλο δάφνης, απογέμιζουμε με tonic water μέχρι πάνω και συμπληρώνουμε με τα φύλλα θυμαριού.

Συνταγές—Μαίρη Ταλαιπώρου

Styling —Τζαννής Σιφναίος Food styling—Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες—Lambros Mentzos Photography