Το νέο ερυθρό ξηρό οίνο της, το AETHERIA RED 2015, παρουσίασε πρόσφατα η Semeli, σε ειδική εκδήλωση στο wine bar White Rabbit, της Θεσσαλονίκης.

SEMELI 02.12.17 AETHERIA RED EVENT (26)

Το SEMELI AETHERIA RED 2015, από τις ποικιλίες Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon, που ωρίμασε και παλαίωσε για 24 ολόκληρους μήνες στα δροσερά κελάρια του οινοποιείου, έρχεται να προστεθεί δίπλα στο λευκό AETHERIA, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015. Έχει διαυγές ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες, φινετσάτο και σύνθετο στη μύτη με την τριλογία των ποικιλιών του κρασιού να εκφράζεται αρωματικά με εξαιρετικά σφιχτοδεμένο τρόπο, χωρίς περιθώρια πρωτοκαθεδρίας των πρωτογενών αρωμάτων κάθε μίας εξ αυτών. Η μύτη ξεκινά με γευστικές προσδοκίες τις οποίες ικανοποιεί, αφού στην εξέλιξή της παρουσιάζει χαρακτήρες από ώριμα και ζουμερά κόκκινα φρούτα, μαρμελάδες μύρτιλου και φραγκοστάφυλου, μπαχαρικά οριεντάλ, που θυμίζουν γλυκόριζα και κάρδαμο, ευχάριστες φυτικές νότες, κέδρο, μελάνι και κακάο.

Οι προσδοκίες που γεννά και για το στόμα η σύνθετη, σφιχτοδεμένη και με φινέτσα μύτη, ικανοποιούνται απόλυτα, καθώς η τυπικότητα των ποικιλιών του κρασιού ξεδιπλώνεται, σταδιακά σε όλο το εύρος του. Φανερά γενναιόδωρο και πικάντικο, με στρογγυλές, αρκετά μαλακές τανίνες, που υποστηρίζονται με το παραπάνω από το αλκοόλ, το κρασί αυτό χαρίζει στον ουρανίσκο ένα ενιαίο γευστικό σύνολο. Αρώματα μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, αλλά και αποξηραμένων σκουρόχρωμων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και βοτάνων έρχονται σε αρμονία με αυτά της μύτης. Η ωρίμαση σε βαρέλι γίνεται επίσης φανερή, με χαρακτήρες σοκολάτας και βανίλιας, ενώ το τελείωμα είναι ευχάριστο και φρέσκο.

SEMELI 02.12.17 AETHERIA RED EVENT (1)

Το SEMELI AETHERIA RED 2015 αγαπά τα πιάτα της ελληνικής αστικής και παραδοσιακής κουζίνας, όπως τα κρεατικά κατσαρόλας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ο μουσακάς και το παστίτσιο, ενώ ταιριάζει και με πιο δημιουργικά πιάτα ελληνικής και ιταλικής κουζίνας. Ιδιαίτερη όμως αδυναμία έχει στα κρεατικά σχάρας και φούρνου με τραγανή πέτσα, όπως το χοιρινό κότσι, αλλά και στα κρεατικά που έχουν μαγειρευτεί με την τεχνική «sous vide» (π.χ. ζουμερά μάγουλα με πουρέ). Ατού του κρασιού είναι η δυνατότητά του να ταιριάζει με μεγάλη γκάμα φαγητών, αποτελώντας όχι μόνο «κρασί φαγητού», αλλά και σίγουρη επιλογή για εστιατόριο ή σπίτι. Ευκολόπιοτο όντας, μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα ακόμα και σκέτο. Για να το απολαύσετε όμως απόλυτα απαραίτητη είναι η μετάγγιση σε καράφα, για να αναδειχθεί το μπουκέτο του κρασιού και σερβίρισμα σε μεγάλο ποτήρι, στους 16οC.

Τα σχέδια της Semeli για το μέλλον
Η διεύρυνση της συμμετοχής των οίνων premium κατηγορίας στο σύνολο των ετικετών που παράγει το κτήμα, είναι ο πρωταρχικός στόχος της εταιρίας, με σκοπό να πετύχει αύξηση του κύκλου εργασιών της για τα επόμενα χρόνια και να βελτιώσει αισθητά τη μικτή κερδοφορία. Αυτά θα προκύψουν από την τεχνολογική αναβάθμιση που έχει προγραμματίσει η εταιρία, αλλά και με την απόκτηση ιδιόκτητων αμπελώνων που διασφαλίζουν την μέγιστη ποιότητα στο τελικό προϊόν. «Το όραμα της Semeli είναι να δημιουργήσει έναν ισχυρό οινικό προορισμό στη Νεμέα, για Έλληνες και ξένους και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του Κτήματος και των ετικετών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελώντας ορόσημο στο χώρο του κρασιού», αναφέρει η κυρία Μυρτώ Γιαννακοπούλου Σάλλα, μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της Semeli.

SEMELI 02.12.17 AETHERIA RED EVENT (29)

Στην 38χρονη ιστορία της, η Semeli διασταυρώνει την παράδοση με την εξέλιξη. Με προσανατολισμό την υψηλή ποιότητα και τις εξαγωγές, το οινοποιείο της Semeli επενδύει συνεχώς στη βελτίωση της παραγωγής, των υποδομών και των εγκαταστάσεών του. Σήμερα το Kτήμα Semeli αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες οινοποιητικές μονάδες της χώρας. Παράλληλα, φέτος στο οινοποιείο πραγματοποιείται μία νέα επένδυση που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας, αφού συνολικά η εταιρία έχει υλοποιήσει επενδύσεις, που ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε η κυρία Μυρτώ Γιαννακοπούλου Σάλλα, «η επένδυση αναβαθμίζει το χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το Οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό».

Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, θα γίνουν με σκοπό να δημιουργηθεί στο οινοποιείο ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών, καθώς και ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης των προϊόντων. Συγχρόνως, η μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ αναδιαμορφώνεται το κελάρι, όπου επεκτείνονται και εξελίσσονται οι σύγχρονες και ποιοτικές μέθοδοι παλαίωσης και δημιουργούνται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν μοναδικές οινικές εμπειρίες των φίλων του κρασιού. Στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά του οινοποιείου, θα διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας επισκεπτών.

anoigma-2-SEMELI-WINERY-ΙΟΥΝΙΟΣ-2017-(1)

Η Semeli συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά οινοποιεία της χώρας, δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Νασιάκος, Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής της, προσθέτοντας ότι στόχος της εταιρίας είναι να διπλασιάσει το ποσοστό των εξαγωγών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι οποίες στην παρούσα φάση ανέρχονται περίπου στο 15% του συνολικού της τζίρου. Σήμερα, τα προϊόντα της Semeli εξάγονται κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κύπρο, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, την Κορέα, την Ταϊλάνδη και τη Δ. Αφρική. Η εταιρία επενδύει συστηματικά στην εξωστρέφεια, «καλλιεργώντας» την πρόσβαση σε δίκτυα διανομής και προώθησης οίνου σε όλον τον κόσμο. Το 2017 είναι μία ξεχωριστή από κάθε άποψη χρονιά, αφού τα κρασιά της κυριολεκτικά σάρωσαν τα διεθνή βραβεία.