Κάθε χρόνο τα εστιατόρια της πόλης διοργανώνουν εορταστικά δείπνα και γεύματα για τις παραμονές και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συγκεντρώσαμε τις προτάσεις τους, για να επιλέξετε που θα γιορτάσετε φέτος.

Olive Garden
Στην καρδιά της Αθήνας, το εστιατόριο Olive Garden, στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Titania έχει ετοιμάσει και φέτος εκπληκτικά γιορτινά μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για να κάνουμε ρεβεγιόν όπως πρέπει, με θέα την κατάφωτη Αθήνα! Στο εορταστικό μενού του Olive Garden, ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας αξιοποιεί και αναδεικνύει πολυτελείς και ιδιαίτερες πρώτες ύλες, για να δημιουργήσει ένα αξέχαστο μενού για τις πιο εορταστικές μέρες του χρόνου. Για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πάλι, η πρόταση τους περιλαμβάνει γιορτινό brunch με μπουφέ που θα μας κάνει να αποχωριστούμε γρήγορα τα ζεστά σκεπάσματα, να βάλουμε τα καλά μας και να γιορτάσουμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, σε ένα χαλαρό και εορταστικό περιβάλλον. Και επειδή γιορτή χωρίς μουσική δεν γίνεται, και στα δύο ρεβεγιόν το δείπνο συνοδεύει ζωντανή μουσική με το κουιντέτο του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και μαζί του στα φωνητικά η Νεφέλη Φασούλη και η Σάσσα Παπαλάμπρου. Το brunch συνοδεύει πάλι, συνοδεύει ζωντανή μουσική με την Άννα Μελίτη στο τραγούδι και τον Παναγιώτη Μουρατίδη στο πιάνο. Δείτε αναλυτικά τα μενού και το κόστος ΕΔΩ.

Olive Garden, ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3326000.

Nice n Easy
Healthy gourmet με χολιγουντιανή λάμψη και jazzy μουσικές, είναι η πρόταση των δύο organic bistro “nice n easy”, στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι. Τα εορταστικά μενού του executive chef Χρήστου Αθανασιάδη, προτείνουν μοναδικά πιάτα, όπως Iberico χοιρινό Πελοποννήσου, με κολοκάσι, σάλτσα δαμάσκηνο και φουντούκια, σούπα με κάστανο Πηλίου, πράσα και φουαγκρά και γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι και ξηρούς καρπούς και πουρέ γλυκοπατάτας. Ειδικότερα:
Μενού παραμονής Χριστουγέννων στην Κηφισιά: Welcome drink, Amuse-Bouche (κονφί πάπια με φουντούκι, ξινή κρέμα, σπανάκι και φύτρα), Σούπα από κάστανο Πηλίου με πράσο και φουά γκρα, Καπνιστή σολομοπέστροφα με βιολογικό παντζάρι και πικάντικη ρέβα, για κυρίως Γαλοπούλα με γέμιση από ρύζι και ξηρούς καρπούς, πουρές γλυκοπατάτας και jus ή Μαύρο χοίρο με κρούστα προσούτο, σελινόριζα, νεαρά καρότα και σάλτσα ψητού. Για επιδόρπιο Χριστουγεννιάτικο κορμό με κάστανο, σοκολάτα και παγωτό τσουρέκι. Κόστος: 55€ / άτομο (Loft 65€ / άτομο)

Μενού παραμονής Χριστουγέννων στο Κολωνάκι: Welcome drink, Amuse-Bouche (Krupuk ρυζιού με γαρίδα γάμπαρη, πομέλο και φύτρα κάρδαμο), Σούπα καπουτσίνο καρότου, αφρός από βιολογικό γάλα αμυγδάλου και λάδι μελισσόχορτου, Ραβιόλι ατμού με πάπια, τοματάκι κονφί και jus. Για κυρίως Κυρίως πιάτο Γαλοπούλα γεμιστή με ξηρούς καρπούς, πουρέ κάστανο, λαχανάκια Βρυξελλών, αγριοκύμινο και jus Vinsanto ή Φιλέτο πεσκανδρίτσας με κρούστα από προσούτο, λάχανο bok choy και σάλτσα από κίτρο Νάξου. Για επιδόρπιο Σαμπλέ από ποπ ρυζιού, κoμποτέ κουμκουάτ, κρέμα σαμπάνιας και καραμελωμένα φουντούκια. Κόστος: 55€ / άτομο

Μενού παραμονής Πρωτοχρονιάς στην Κηφισιά: Welcome drink, Amuse-Bouche (Μαύρο χαβιάρι, μπλινί, μους λευκού ταραμά, σχοινόπρασο), Σούπα από βιολογική γλυκοπατάτα, πικάντικο chorizo, προσούτο από ζυγούρι Δράμας, Γαρίδες Κοιλάδος ποσέ με σάλτσα εσπεριδοειδών, Μοσχάτο Σάμου και κρέμα Ρομανέσκου. Για κυρίως Φιλέτο σφυρίδα με κολοκύθα ψητή και σάλτσα σαμπάνιας ή Βουβάλι Κερκίνης με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, πίκλα μανιταριών Σιμέτζι και jus. Για επιδόρπιο, Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας και φύλλα χρυσού. Κόστος: 60€ / άτομο (Loft 70€ / άτομο)

Μενού παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Κολωνάκι: Welcome drink, Amuse-Bouche (αυγό ορτυκιού, chips πατάτας, τσορίθο Δράμας), Χτένι θαλάσσης με kimchi με αχλάδι και λάδι σχοινόπρασου, Σούπα με μάγουλα βουβαλίσια Κερκίνης, πίκλα jicama και touille πορτσίνι. Για κυρίως Iberico χοιρινό Πελοποννήσου με κολοκάσ, εσαλότ, σάλτσα δαμάσκηνο και φουντούκια ή Καλκάνι φιλέτο με τοπιναμπούρ (αγκινάρες Ιεροσολύμων), τρούφα, beurre blanc και αφρό φινόκιο. Για επιδόρπιο Black Forest με biscuit μαύρης ζάχαρης, γκανάζ σοκολάτας και βύσσινο. Κόστος: 60€ / άτομο

Η άκρως εορταστική ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από live jazz μουσική στο nice n easy Κολωνακίου αλλά και στο χώρο του Loft, ακριβώς δίπλα στο nice n easy της Κηφισιάς. Μην ξεχνάτε και το brunch της πρώτης μέρας της νέας χρονιά στο Κολωνάκι, που έχει γίνει πλέον παράδοση.

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201 / Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014.

Varoulko Seaside
Με γιορτινή διάθεση η ομάδα του βραβευμένου εστιατόριου προτείνει πιάτα, κλασικά και νέα, δημιουργικής θαλασσινής κουζίνας για το γεύμα ή το δείπνο σας. Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι προτάσεις μενού περιλαμβάνουν εμπνευσμένες γεύσεις από τη θάλασσα και όχι μόνο. Ειδικότερα, για την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού αποτελείται από Σούπα βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ με βούτυρο τρούφας και μπριός, Καβούρι με πράσινο μήλο, ζελέ από νερό τομάτας και ζωμό καβούρι, Χριστόψαρο με αγκινάρες αλά πολίτα και καπνιστό ταραμά και Τριλογία από μοσχάρι γάλακτος, ψητό καρέ, κροκέτα, κιμάς σε λάχανο savoy. Για επιδόρπιο Κορμός από μους κάστανο, μπισκουί matcha, crémeux passion fruit και παγωτό κονιάκ. Κόστος: 90€ / άτομο

Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς οι σεφ προτείνουν Σούπα κολοκύθας με κάστανα και μανιτάρια πορτσίνι, Γαρίδες Κοιλάδος με ζωμό θαλασσινών και μοσχολέμονο, Λαβράκι ψητό με μους από ρεβίθια, σαλάμι Λευκάδος και κύμινο και Αρνί γάλακτος σιγομαγειρεμένο που συνοδεύεται με πουρέ μήλου και πίκλες εστραγκόν. Για επιδόρπιο, «Χιονάνθρωπο» από cremeux σοκολάτας Valhrona 63%, μπισκότο αμυγδάλου, μους πραλίνας και sorbet φραμπουάζ. Κόστος: 95€ / άτομο

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400.

Galaxy Restaurant & Bar
Τα χριστουγεννιάτικα φώτα στη Βασιλίσσης Σοφίας έχουν ανάψει και η Αθήνα έχει φορέσει τα γιορτινά της. Το Hilton μέσα σε αυτό το χριστουγεννιάτικο κλίμα κάνει τις δικές του προτάσεις για τις γιορτές. Ειδικότερα, την Παραμονή των Χριστουγέννων, στο Galaxy Restaurant & Bar απολαμβάνετε gourmet μενού 7 πιάτων, που περιλαμβάνει Amuse-Bouche (σολομός Balik με κρέμα wasabi), Μανιταρόσουπα με κάστανο και κρέμα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, Χτένια καρπάτσιο με χαβιάρι Baeri, Μαντί με κονφί πάπιας, σύκα, καρύδια και τυρί comte, Σορμπέ ανανά με ρούμι, Μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ κολοκύθας, κυδώνι μπρεζέ και σος μαύρης τρούφας και Namelaka λευκής σοκολάτας με μαστίχα και παγωτό ελληνικού καφέ. Όσο για τη μουσική επένδυση, η μπάντα Vanila Swing ετοιμάζει μια μοναδική βραδιά με αγαπημένα jazz classics και christmas swing. Κόστος: 175€ / άτομο (περιλαμβάνει ένα ποτήρι σαμπάνια Perrier Jouet, ένα ποτήρι ουίσκι Macallan και δωρεάν πάρκινγκ).

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το δείπνο περιλαμβάνει gourmet μενού 8 πιάτων με Amuse-Bouche (Kagoshima Wagyu με κρέμα από μανιτάρια και τυρί fontina), Βελουτέ από κουνουπίδι και πράσινο μήλο με χτένια, Σολομός με παντζάρι και σαλάτα από εσπεριδοειδή και καρύδια, Φιλέτο γλώσσας με στρείδια και σος beurre blanc και μοβ πατάτες, Μοσχαρίσιο φιλέτο Blanc Angus Αμερικής με φουά γκρα ηθικής καλλιέργειας, λαχανικά και σος κάστανο, Vacherin Mont d’ Or με ζελέ κυδώνι και Μπράουνι με μους σοκολάτας Valhrona. Ταξιδέψτε το βλέμμα σας στη φωτισμένη Αθήνα με live soul και jazz από την Idra Kayne και υποδεχθείτε το νέο χρόνο με ανεβαστικό DJ set από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο. Κόστος: 345€ / άτομο (περιλαμβάνει ένα ποτήρι σαμπάνια Perrier Jouet, ένα ποτήρι ουίσκι Macallan και δωρεάν πάρκινγκ).

Hilton Athens, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281351.

Frankie
Το νεότερο εστιατόριο του ομίλου nice n easy Frankie στην Νέα Ερυθραία, υποδέχεται τις γιορτές στο πλήρως ανακαινισμένο τριώροφο κτίριο της οδού Χαριλάου Τρικούπη 125, ενώ το πρώτο Frankie στο Κολωνάκι, δημιουργεί μια θερμή και οικεία ατμόσφαιρα, όπως ακριβώς ταιριάζει στην πιο λαμπερή εποχή του χρόνου. Τα γιορτινά μενού που ετοίμασε ο executive chef του ομίλου Χρήστος Αθανασιάδης σε συνεργασία με τον chef των εστιατορίων Παναγιώτη Μωυσή, αντανακλούν τον κοσμοπολιτισμό της ιταλικής κουζίνας και ενσωματώνουν γοητευτικά την πολυτέλεια που αναζητάμε αυτές τις μέρες, ενώ ακολουθώντας τη sustainable φιλοσοφία του ομίλου, τα μενού αξιοποιούν μια σειρά από εξαιρετικής ποιότητας φρέσκες βιολογικές και παραδοσιακές πρώτες ύλες. Μενού παραμονής Χριστουγέννων στη Νέα Ερυθραία: Welcome Drink, Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με πούδρα προσούτο, κριτσίνι από σπόρους chia και κάνναβη, Τερίνα σολομού με πουρέ αβοκάντο, κρέμα τυριού, ντοματίνια κονφί και νεαρά φύλλα σαλάτας, Ραβιόλι με πορτσίνι, φρέσκια τρούφα και σάλτσα από κόκκινο κρασί. Για κυρίως, Φιλέτο μαύρου χοίρου με πουρέ σελινόριζας, καραμελωμένα μήλα και νεαρά καρότα ή Φιλέτο φραγκόκοτας με φουαγκρά και πουρέ μανιταριών σε τραγανή σφολιάτα και σάλτσα από βιολογική αρώνια και για επιδόρπιο, Κρέμα Τζιαντούγια με καραμελωμένο μάνγκο και φύλλα μέντας. Κόστος: 60€ / άτομο.

Μενού παραμονής Χριστουγέννων στο Κολωνάκι: Welcome Drink, Amuse-bouche (Arancini γεμιστό με provolone, φυστίκι, θυμάρι και άρωμα τρούφας), Σούπα βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τυρί κρέμα, flakes από prosciutto και άρωμα lime, Carpaccio από φιλέτο μόσχου ωρίμανσης με τζίντζερ, ανθό αλατιού, κρέμα αβοκάντο και τραγανό κρεμμύδι. Για κυρίως, Γαλοπούλα με γέμιση από κιμά, blueberries, κάστανα, λαχανάκια Βρυξελλών και πουρέ γλυκοπατάτας ή Ossobuco μοσχαρίσιο γάλακτος με ριζότο Milanese και jus και για επιδόρπιο, Τάρτα limoncello με γιαούρτι, στέβια, μαρέγκες με άρωμα λεβάντας και lime confit. Κόστος: 50€ / άτομο.

Μενού παραμονής Πρωτοχρονιάς στη Νέα Ερυθραία: Welcome Drink, Σούπα βελουτέ από σπαράγγια με τραγανή πανσέτα και κριτσίνι με πούδρα αυγοτάραχου, Γαρίδες τεμπούρα με πουρέ αβοκάντο με τζίντζερ και γλυκό τσίλι, Τορτελόνι με φουαγκρά και πορτσίνι και σάλτσα βιολογικής αρώνιας. Για κυρίως, Μοσχαρίσιο φιλέτο Βουργουνδίας με πουρέ πατάτας Περού και νεαρά καρότα ή Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με ποικιλία μανιταριών, σάλτσα σύκου πίκλα καυκαλήθρας και γεμιστές πατάτες με καπνιστή πανσέτα και για επιδόρπιο, Σφαίρα σοκολάτας γεμισμένη με παρφέ κρέμα και σάλτσα ζεστής καραμέλας. Κόστος: 65€ / άτομο.

Μενού παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Κολωνάκι: Welcome Drink, Amuse Bouche (Brown μανιτάρι με καπνιστή πανσέτα, gorgonzola, ντομάτα, βασιλικό), Σούπα βελουτέ από κάστανα με πίκλες μανιταριών και άρωμα θυμαριού, Ραβιόλι αστακού με σάλτσα εσπεριδοειδών και πούδρα αυγοτάραχο. Για κυρίως, Φιλέτο μόσχου με πουρέ πατάτας, κατσικίσιο τυρί chèvre και σάλτσα από πολύχρωμα πιπέρια ή Φιλέτο σφυρίδας σωτέ με ζεστή niçoise, σάλτσα από το ζωμό της και πέρλες σολομού και για επιδόρπιο Ganache σοκολάτας Gianduja με σάλτσα φρούτων δάσους και crumble φιστικιού Αιγίνης. Κόστος: 55€ / άτομο.
Τα ρεβεγιόν θα πλαισιώνονται με ζωντανή μουσική με jazz και Christmas swings επιλογές.

Χ. Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία, τηλ: 210 8003851 / Σκουφά 42, Κολωνάκι τηλ: 210 3647052.

The Parliament
Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza έχει οργανώσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεχωριστές gala βραδιές, που συνδυάζουν γιορτινή ατμόσφαιρα, εκλεπτυσμένα εδέσματα και ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον Δάκη, τον Πάνο Δέρβο και την Έλενα Περβαινά. Την παραμονή των Χριστουγέννων μπορείτε να απολαύσετε Σούπα γλυκιάς Κολοκύθας με άρωμα Κόλιανδρου, Σαλάτα Σελινόριζας με ρόδι ψητό, κατσικίσιο τυρί και σάλτσα cranberry, Ποπιέτα γλώσσας με σολομό, σάλτσα γλυκάνισου και πέρλες λαχανικών, Φιλέτο γάλακτος ταλιάτα με σάλτσα μπορντολαίζ, ψητά λαχανικά και πατάτες νταρφίν και για το τέλος, Σαβαρέν Baba με μακαρόνια κάστανο, κρέμα βανίλια και σάλτσα blueberry, καφέ φίλτρου και mignardises. Στο μενού περιλαμβάνονται Welcome drink και Φιάλη house wine για 2 άτομα. Κόστος: 115€ / άτομο, vegan menu 115€ / άτομο, παιδικό μενού: 65€ / άτομο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού περιλαμβάνει, Σούπα βελουτέ σελινόριζας με τζίντζερ και χτένια, Φύλλα Σαλάτας με καβούρι Αλάσκας και γλυκιά κολοκύθα, Φιλέτο σφυρίδας με σταμναγκάθι φρικασέ, Καρδιά από φιλέτο Black Angus, Πατάτες φoντάν με σάλτσα μανιταριών μοριγ και Mousse με αφράτη γκανάζ σοκολάτα, καραμελωμένο καρπό κακάο και σάλτσα framboise, καφέ φίλτρου και mignardises. Στο μενού περιλαμβάνονται Ποτήρι αφρώδους οίνου ανά άτομο, Φιάλη house wine για 2 άτομα, Παραδοσιακή Βασιλόπιτα και δώρο έκπληξη για τον τυχερό της βραδιάς. Κόστος: 150€ / άτομο, vegan menu: 150€ / άτομο, παιδικό μενού: 85€ / άτομο.

NJV Athens Plaza, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3352400.

Zinglee
Γιορτινά μενού με άρωμα Αθηναϊκής κουζίνας και live μουσικά events, στο Κολωνάκι. Τα γκουρμέ μενού που δημιούργησαν για τις γιορτές ο executive chef του ομίλου Χρήστος Αθανασιάδης σε συνεργασία με τον chef του εστιατορίου Μάρκο Πατεράκη, συνδυάζουν τα πολυτελή υλικά που αναζητάμε τέτοιες ημέρες, με την υπέροχη αστική Αθηναϊκή κουζίνα που αποτελεί άλλωστε και τη γαστρονομική σφραγίδα του εστιατορίου. Την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει, Welcome drink, Amuse Bouche (φουά γκρα με σταφιδόψωμο και σάλτσα κόκκινου κρασιού), Μανιταρόσουπα με μαύρη τρούφα και τραγανό προσούτο, Τραγανές γαρίδες τεμπούρα με σάλτσα κοκτέιλ, για κυρίως Αγριογούρουνο με σάλτσα Μπουργκινιόν, πουρέ γλυκοπατάτας και λαχανάκια Βρυξελλών ή Γαλοπούλα με γέμιση από ρύζι και ξηρούς καρπούς, baby καρότα και jus και για επιδόρπιο κορμό σοκολάτας και κάστανου, με φύλλα χρυσού και σάλτσα METAXA. Κόστος: 55€ / άτομο.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάλι, το μενού περιλαμβάνει: Welcome drink, Amuse Bouche (παλαμίδα μαρινέ σε μοσχολέμονο με κρίταμο τουρσί και μους λευκού ταραμά με σαφράν), Βελούδινη σούπα από σφυρίδα με σεβίτσε καραβίδας, Μανιτάρια Φρικασέ με μους από κάστανο Πηλίου και τρούφα. Για κυρίως, Αρνάκι καρέ γαλλικής κοπής με πουρέ σελινόριζας, νεαρά καρότα, κύμινο και σάλτσα από Gewurztraminer ή Φιλέ μινιόν με σος Μαδέρα, άγρια μανιτάρια και πατάτες Gratin Dauphinois και σπαράγγια σχάρας. Για επιδόρπιο, Millefeuille με αφράτη κρέμα από φρούτα του δάσους και σάλτσα αρμπαρόριζα. Κόστος: 60€ / άτομο.

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 3608591.

Kool Life
Στις 24 Δεκεμβρίου το ξενοδοχείο Life Gallery μάς προσκαλεί σε δείπνο δια χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη και Διονύση Ζαχαρόπουλου, με γεύσεις που η μνήμη πρωταγωνιστεί. Τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων έχουν τον πρώτο λόγο σε πιάτα που θυμίζουν παραδοσιακές γεύσεις ιδωμένες με μια σύγχρονη ματιά και η συνέχεια επιφυλάσσει live band music και open bar για μια αξέχαστη βραδιά. Το μενού περιλαμβάνει, Cocktail από αφρώδη οίνο, Καλωσόρισμα του σεφ, Κοτόσουπα βελουτέ από βιολογικό κοτόπουλο, κράκερ ξυνόχονδρου, λαχανικά και αρωματικό λάδι μαντζουρανας, Χειμερινή σαλάτα με υφές κολοκύθας, μαραθόριζα, μους απο πεκάν, γλάσο ροδιού και βινεγκρέτ από κόκκινο grapefruit, Λαχανοντολμά με ελληνικό καβούρι, καραβίδα, παστινάκι, αβγολέμονο και αβγοτάραχο, Σιγομαγειρεμένο αγριογούρουνο με πουρέ από κυδώνια, σελινόριζα και σάλτσα αρμπαρόριζας και για το τέλος, Ganache λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με τριαντάφυλλο, μανταρινόπιτα και παγωτό ελληνικού καφέ. Κόστος: 85€ / άτομο. Παιδιά έκπτωση 50%. Open bar 50€ / άτομο με τυριά, αλλαντικά και φρούτα.

Στις 31 Δεκεμβρίου, δροσερά cocktails και ποτά μάς περιμένουν στο full open bar που θα λειτουργεί από νωρίς, όπως και ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού με γιορτινές γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα. Το μενού του ρεβεγιόν περιλαμβάνει: Cocktail από αφρώδη οίνο με φύλλα χρυσού, Καλωσόρισμα του σεφ, Σούπα βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, ζεστό πατέ από συκωτάκια πουλιών και μαύρη τρούφα, Βιολογικά σαλατικά, κατσικίσιο τυρί γκρατινέ με μέλι τρούφας, φουντούκια και βινεγκρέτ από κρητικό απάκι, Αστακό πάνω σε ριζότο με λεμόνι κονφί, κρέμα καρότου και ελαφριά σάλτσα πορτοκάλι ginger, Μπαρμπούνι με μους μυδιών, κρέμα μελιτζάνας, σάλτσα καραβίδας με λεμονόχορτο, Σορμπέ μέντας με ζελέ από χαμομήλι και πράσινο μήλο, Μοσχαρίσιο φιλέτο με μουσελίν από πατάτες κονφί, άγρια μανιτάρια και σάλτσα τρούφας και για το τέλος, Parfait πραλίνας με λεμόνι, χειροποίητο παγωτό κανέλα και τραγανό φύλλο αμυγδάλου. Κόστος: 120€ / άτομο. Παιδιά έκπτωση 50%. Full open bar 75€ / άτομο με finger food. Μετά τις 1.30π.μ. pasta corner 25€ / άτομο.

Life Gallery athens hotel, Λεωφ. Θησέως 103, Εκάλη, τηλ. 211 1067400.

Matsuhisa
Διαφορετικά ρεβεγιόν, με Japanese fusion κουζίνα στην εορταστική εκδοχή της, προτείνει το Matsuhisa Athens στην εμβληματική Astir, αξιοποιώντας την παγκοσμίως αναγνωρισμένη γαστρονομική φιλοσοφία του Nobu. Η ομάδα του κοσμοπολίτικου εστιατορίου έχει ετοιμάσει δύο εντυπωσιακά μενού, αποκλειστικά για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, 9 και 8 πιάτων αντίστοιχα, εμπνευσμένα από τον executive chef Τόνι Βρατσάνο και τον head chef της ζεστής κουζίνας Θωμά Κουράκο. Highlights των εορταστικών μενού, στο Christmas Eve Omakase, η Beetroot Dry Miso Salad with Shrimps Sauté, το Slow Cooked Duck Breast with Wasabi Salsa και το Wagyu Aburi και στο New Year’s Eve Omakase, το Scallop Tataki with Jalepeno Dressing and XO salsa, το Langoustine Dumpling Nobu Style with Foie Gras Sauce και το Char-grilled Jumbo Shrimp with Bottarga Butter Miso, δημιουργίες που απογειώνουν γευστικά τα φετινά ρεβεγιόν. Οι gourmet προτάσεις συμπληρώνονται αρμονικά από τον αφρώδη οίνο Ferrari Perle, καθώς και με επιλογές από την πλούσια wine list του Matsuhisa Athens. Στο UMI by Matsuhisa Athens, οι λάτρεις του fine drinking θα μπορέσουν να απολαύσουν εκλεπτυσμένα cocktails, όπως το Red Christmas και το Hot Butter Toddy που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την εορταστική περίοδο. Κόστος: Μενού Παραμονής Χριστουγέννων 130€ / άτομο, Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς 150€ / άτομο. Η επιλογή της φιάλης Ferrari Perle είναι προαιρετική και η τιμή είναι 120€.

Astir, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

Made in Athens
Στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Athens Marriott κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με διεθνείς γεύσεις. Ειδικότερα, την Παραμονή Χριστουγέννων, σερβίρουν χριστουγεννιάτικο δείπνο σε μπουφέ, με εορταστικές γεύσεις και μουσική από DJ. Κόστος: 80€ / άτομο. Παιδιά από 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν. Την ημέρα Χριστουγέννων πάλι, προτείνουν εορταστικό brunch με μοναδικές νοστιμιές, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από χαρούμενες νότες από πιάνο και τραγούδι. Κόστος: 75€ / άτομο. Παιδιά από 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σερβίρουν χριστουγεννιάτικο δείπνο σε μπουφέ στο Aegean Sea Ballroom, με εορταστικές γεύσεις και συνοδεία ζωντανής μουσικής από πενταμελή ορχήστρα. Κόστος: 120€ / άτομο. Παιδιά από 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν. Ενώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, στο Made in Athens η πρώτη μέρα του χρόνου ξεκινά στις 5:00, με ένα ποτήρι σαμπάνιας και στη συνέχεια πλούσιο πρωτοχρονιάτικο πρωινό. Κόστος: 40€ / άτομο. Στη συνέχεια, σερβίρουν και πρωτοχρονιάτικο brunch με μεγάλη ποικιλία από ξεχωριστά εδέσματα και μελωδική συνοδεία από πιάνο και τραγούδι. Κόστος: 70€ / άτομο. Παιδιά από 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν.

Athens Marriot, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, τηλ. 210 9471000.

Le Grand Balcon
Οι γιορτές πλησιάζουν και το ξενοδοχείο St. George Lycabettus, είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί με πολλές εορταστικές προτάσεις , με live μουσικές και υψηλή γαστρονομία από τον executive chef Βασίλη Μήλιο. Ειδικότερα, για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων προτείνουν «Red Christmas Eve Dinner», με γεύσεις υψηλής γαστρονομίας στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge με τη μοναδική θέα, καθώς και live μουσική από τους Soulful Project , DJ set by Alexis Niaounakis.

Όσο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ετοιμάζουν «New Years Eve Black Tie Dinner Party». Τα μεσάνυχτα, θα βγουν όλοι στα μπαλκόνια του Le Grand Balcon και με θέα την Ακρόπολη θα απολαύσουν την πόλη λουσμένη στα πυροτεχνήματα και θα αφήσουν μπαλόνια με ευχές για την πιο αισιόδοξη αλλαγή χρόνου! Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει live μουσική από τους Soulful Project , DJ set by Alexis Niaounakis και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες.

Όσο για το πρώτο πρωινό της χρονιάς, ετοιμάζουν recovery breakfast, από τις 06.00 το πρωί, στο Le Grand Balcon.

St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ. 210 7416191.

GB Roof Garden
Για ακόμη μία χρονιά από την γωνία της πιο κεντρικής πλατείας της Αθήνας μύρισε Χριστούγεννα! Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επισκεφθείτε το GB Roof Garden και απολαύστε παρέα με φίλους και οικογένεια τη θέα της γιορτινής Αθήνας και τις ξεχωριστές γεύσεις των μενού που έχει επιμεληθεί ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης μαζί με τον Chefs de Cuisine Δημήτρη Μπούτσαλη. Ειδικότερα, το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει: Carpaccio άγριου σολομού με σορμπέ πιπεριά Φλωρίνης και τσίλι, λάδι μαστίχας και αχινό, Καπνιστό στήθος πάπιας Challans, ψητό φουά γκρα, μανιτάρια, γκρανόλα και κονσομέ κρεμμυδιού, Χριστόψαρο με πράσα μπρεζέ, πουρέ καπνιστής σελινόριζας και λάχανο Savoy γεμιστό με κόκκινη γαρίδα, Σορμπέ Aperol με πορτοκάλι και σαφράν. Για κυρίως, επιλογή από Παραδοσιακή γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής, γεμιστή με κάστανα, κουκουνάρι και ξερά φρούτα, πουρέ γλυκοπατάτας και αυθεντικό gravy ή Καρδιά από φιλέτο μόσχου, με πουρέ πατάτας, μαύρη τρούφα, ζυμαρικά γκρατινέ με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί. Και για το τέλος, χριστουγεννιάτικη μπάλα πικρής σοκολάτας με σαντιγί καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και τραγανά μπισκότα diamants. Κόστος: 260€ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί για 2 άτομα, από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου). Σημειώνεται, ότι την ημέρα των Χριστουγέννων, προσφέρουν γεύμα σε μπουφέ με εορταστική μουσική. Κόστος: 155€ / άτομο.

Όσο για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού περιλαμβάνει: Βασιλικό καβούρι με χαβιάρι Oscietra, μαγιονέζα οστρακοειδών, κρέμα από κουνουπίδι και yuzu, Αστακό Βρετάνης με το χαβιάρι του, κολοκύθα αρωματισμένη με σπόρους κακάο, αφρό από σαγκουίνι και σάλτσα bisque με πράσινο πιπέρι, Χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με ζαρκάδι, ψητό φουά γκρα, σελινόριζα, μύρτιλα και σμέουρα, Σορμπέ ροζέ σαμπάνιας με βατόμουρο, Φιλέτο από μοσχάρι Wagyu με ριζότο αγκινάρας Ιερουσαλήμ με λευκή τρούφα Alba, κάστανα και σάλτσα bordelaise και για το τέλος, Millefeuille Mont Blanc με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, compote cassis, σαντιγί με mascarpone και κρέμα κάστανο. Κόστος: 490€ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί για 2 άτομα, από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου). Σημειώνεται, ότι την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, προσφέρουν γεύμα σε μπουφέ με εορταστική μουσική. Κόστος: 175€ / άτομο.

Hotel Grande Bretagne, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3330766.

Moorings
Το αγαπημένο all day bar restaurant στη Μαρίνα Βουλιαγμένης έχει δημιουργήσει ευφάνταστα γιορτινά μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ξεχωριστοί γευστικοί συνδυασμοί σας περιμένουν σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με μοναδική θέα και γιορτινή ατμόσφαιρα. Ο Σταύρος Ρωμανός και οι Swingers έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο jazz ήχους και δυνατές ερμηνείες. Όσο για το μενού, την Παραμονή των Χριστουγέννων προσφέρουν Mini burger με ταρτάρ από μοσχάρι Wagyu, τηγανητό αβγό ορτυκιού, και bbq sauce ροδιού, Βελουτέ γλυκοπατάτας με μπέικον γαλοπούλας και λάδι λευκής τρούφας, Στριφτή κρεατόπιτα με κατσικίσιο καβουρμά, γλυκιά γραβιέρα και κουκουναρόσπορο, Χριστουγεννιάτικη σαλάτα coleslaw με μαγιονέζα παντζαριού, κόκκινο και άσπρο λάχανο, baby ρόκα, κίτρινα καρότα, ρόδια, ροκφόρ και καρύδια, Χοιρινό φιλέτο στον ξυλόφουρνο με μους από καλαμπόκι, ραγού μανιταριών και τηγανητά κρεμμύδια σε ροδέλες, Παραδοσιακή μηλόπιτα από πράσινα μήλα και παγωτό κάστανο. Κόστος: 63€ / άτομο (1€ από κάθε μενού διατίθεται στο Make a Wish)

Το μενού της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει: Καμαμπέρ με φρέσκια τρούφα και αγουρέλαιο, Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με κάστανα στον ατμό και vegan φουά γκρα, Χτένια σοτέ με μους από κουνουπίδι, τραγανή καπνιστή πανσέτα και σχοινόπρασο, Σορμπέ μανταρίνι, Πολύχρωμο μπρινουάζ λαχανικών σε dressing πορτοκαλιού με χειμωνιάτικα μυρωδικά, Φιλέτο νεαρού μόσχου με πουρέ κίτρινου καρότου, μους από κατσικίσιο τυρί, ρυζοκροκέτες πορτσίνι και σάλτσα από κρασί Πόρτο, Μους μπίτερ σοκολάτας με παγωτό βανίλια, καραμέλα βουτύρου και μπισκότο από καραμελωμένους κόκκους κακάο. Κόστος: 78€ / άτομο (1€ από κάθε μενού διατίθεται στο Make a Wish)

Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ. 210 9670659.

Tudor Hall
Το ξενοδοχείο King George φοράει τα γιορτινά του, με Καρυοθραύστες να στέκονται στην είσοδο καλωσορίζοντας τους επισκέπτες και μοναδικά στολίδια σε διάφορα σχέδια που προσδίδουν μια νότα μαγείας και λάμψης. Σε ανάλογη γιορτινή διάθεση είναι και τα μενού που έχει επιμεληθεί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης μαζί με τον Chefs de Cuisine Αλέξανδρο Κοσκινά. Την Παραμονή των Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει: Μαριναρισμένο λαβράκι σε ζωμό calamansi με shiso, βασιλικό, πιπέρι Espelette και αυγοτάραχο, Κρέμα χειμωνιάτικης κολοκύθας και γλυκοπατάτας με νιόκι παρμεζάνας και φουντούκια, Χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με πατάτα και τρούφα σε ζωμό μανιταριών, Σορμπέ Aperol με πορτοκάλι και σαφράν, για κυρίως Πατροπαράδοτη γεμιστή γαλοπούλα με ξερά φρούτα, κουκουνάρι και σάλτσα cranberry ή Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με ρίζες μαϊντανού, μανιτάρια porcini, σπανάκι βουτύρου και σάλτσα από πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης, και για το τέλος, χριστουγεννιάτικη μπάλα πικρής σοκολάτας με σαντιγί καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και τραγανά μπισκότα diamants. Κόστος: 240€ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί για 2 άτομα, από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου). Την ημέρα των Χριστουγέννων, το μενού περιλαμβάνει: Βελουτέ από κάστανα με μανιτάρια του βουνού, Χειμωνιάτικα σαλατικά και τραγανά λαχανικά με ισπανικό Jamon, γαρίδες, ταρτάρ σολομού με φίνα σάλτσα λεμονιού και θυμαρίσιο μέλι, για κυρίως επιλογή από Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με cranberries, ψητά κυδώνια και γλυκοπατάτες ή Χοιρινές κοτολέτες με μουσελίν σελινόριζας, σοταρισμένα γλυκά κρεμμύδια και σάλτσα από φιρίκια ή Συναγρίδα poêle με λευκά σπαράγγια, σέσκουλα, κρέμα σαμπάνιας και χαβιάρι και για το τέλος, μπουφές γλυκών. Κόστος: 145€ / άτομο.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού περιλαμβάνει: Τερίνα φουά γκρα με κυδώνι και μανιτάρια girolle, Βελουτέ πατάτας με τρυφερά πράσα, καραβίδες και αυγοτάραχο, Χειροποίητο ζυμαρικό γεμιστό με λαγό και σάλτσα από χειμωνιάτικη τρούφα, Ψητή γλώσσα με πράσινα σπαράγγια και σάλτσα μανταρίνι, Σορμπέ ροζέ σαμπάνιας με βατόμουρο, Μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος με γλυκοπατάτα και μανιτάρια ραγού με σάλτσα Robert και για επιδόρπιο, Millefeuille Mont Blanc με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, compote cassis, σαντιγί με mascarpone και κρέμα κάστανο. Κόστος: 395€ / άτομο (συμπεριλαμβάνεται ένα μπουκάλι κρασί για 2 άτομα, από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου). Τέλος, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, το μενού περιλαμβάνει: Φρέσκες καραβίδες μαριναρισμένες με πράσινο λεμόνι, βασιλικό και κόλιανδρο, Κότσι από μοσχαράκι γάλακτος, μαγειρεμένο με χειμωνιάτικα λαχανικά στο ζωμό τους, κριθαράκι και αρωματικά βότανα, για κυρίως επιλογή από Τουρνεντό από μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια και κρέμα πατάτας με τρούφα ή Σφυρίδα μαγειρεμένη στην κοκοτιέρα με λαχανικά, αρωματισμένη με λεμόνι και κρόκο Κοζάνης ή Ελάφι με πουρέ από κάστανο, παντζάρι, topinambur και φρούτα του δάσους και για το τέλος, μπουφές γλυκών. Κόστος: 145€ / άτομο.

Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3222210.

St’ Astra
Απολαύστε τη θέα της λαμπερής Αθήνας από ψηλά, από τον 8ο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park και γιορτάστε με τους αγαπημένους σας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο εστιατόριο St’ Astra! Ειδικότερα, για την Παραμονή των Χριστουγέννων, το εορταστικό μενού περιλαμβάνει: Welcome Drink (Cocktail Caramel Passion), Amuche Bouche (Tataki τόνου με wakame), Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας αρωματισμένη με σαγκουίνι, Ceviche λαυράκι και φρέσκια χτένια με κουμκουάτ, κόλιανδρο και chili gel, Πράσινα μικρόφυλλα σαλατικά με ψητά πολύχρωμα παντζάρια, φλοίδες πράσινου μήλου, και καβουρδισμένα αμύγδαλα και vinaigrette πράσινου μήλου με βασιλικό, Sorbet μανταρίνι. Για κυρίως, επιλογή από Χοιρινό καρέ Iberico με πιπεράτη σάλτσα αρωματισμένη με bourbon whiskey και Χριστουγεννιάτικη γέμιση με ξηρούς καρπούς και κυδώνια ή Παραδοσιακή Γαλοπούλα με Χριστουγεννιάτικη γέμιση με ξηρούς καρπούς και κυδώνια. Για επιδόρπιο, Μπάρα σοκολάτας με σάλτσα αλμυρής καραμέλας και ψητά casius, Μπουκιές από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, Καφές και Mignardises. Κρασί: Λευκό και Κόκκινο Κτήμα Μουσών. Κόστος: 90€ / άτομο.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού περιλαμβάνει: Welcome Drink (Cocktail Red flame), Amuse bouche (Sushi Royal Maki), Βελουτέ κάστανο αρωματισμένη με τρούφα, Carpaccio αστακού και μαγιονέζα αχινού με νότες περγαμόντο, «Thai salad» με καβούρι, σουσάμι και πιπέρι Szechuan και γλυκόξινη vinaigrette, Sorbet τριλογία χειμερινών φρούτων, Φιλέτο μοσχαρίσιο dry aged, σάλτσα με δαμάσκηνα, τραγανό φύλλο και ψητή γλυκοπατάτα, Μπάρα σοκολάτας με mousse γιαουρτιού σαγκουϊνι confit και σάλτσα καραμέλας με bourbon, Βασιλόπιτα, Μπουκιές από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, Καφές και Mignardises. Κόστος: 160€ / άτομο.

Σημειώστε ότι μενού για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει ετοιμάσει και το εστιατόριο Gallo Nero, στο Radisson Blu Park, που περιλαμβάνει: Welcome Drink (Cocktail Hugo), Σούπα σπαράγγια με χειμωνιάτικα λαχανικά, Αστακός σοτέ με αλμυρό choux, σπιτική μαγιονέζα αρωματισμένη με μυρώνια, crispy χειμωνιάτικες ρίζες και κρέμα από bisque, Σαλάτα μήλου με baby πράσινα σαλατικά πεκαν, ρόδι, cranberries και vinaigrette σφενδάμου, Μοσχαρίσιο Rib Eye γάλακτος με ραγού άγριων μανιταριών, baby πατάτες αντιναχτες και demi-glace αρωματισμένη με φρέσκα βότανα και για επιδόρπιο, Πικάντικο mousse με σοκολάτα Valrhona, cake rolls με βατόμουρο φλωρεντίνα αμυγδάλου και σιρόπι μανταρινιού, Παραδοσιακή Βασιλόπιτα, Μπουκιές από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, Καφές και Mignardises. Κόστος: 90€ / άτομο.

Radisson Blu Park Hotel, Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500.