Έχοντας ως βάση το κρασί ή τη σαμπάνια, συνδυάζουν κομψότητα και απόλαυση με μια γιορτινή πινελιά. Από το εμβληματικό French 75 μέχρι το δροσερό Hugo Spritz, κάθε κοκτέιλ αφηγείται τη δική του γευστική ιστορία. Ετοιμάστε τα εύκολα στο σπίτι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους ή -γιατί όχι;- απολαύστε τα μόνοι σας κάνοντας ένα δώρο στον εαυτό σας. Ας δούμε 10 από τα καλύτερα αφρώδη κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσετε!

French 75
Ένα κλασικό κοκτέιλ που συνδυάζει τζιν, φρέσκο χυμό λεμονιού και σαμπάνια, δημιουργώντας μια δροσιστική και εσπεριδοειδή εμπειρία.

Υλικά

30 ml τζιν
15 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
15 ml σιρόπι ζάχαρης
90 ml σαμπάνια (ή άλλο αφρώδες κρασί)
φλούδα λεμονιού (για γαρνίρισμα)

Διαδικασία

Προσθέτουμε το τζιν, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινήστε καλά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Σουρώνουμε το μείγμα σε ποτήρι σαμπάνιας. Συμπληρώνουμε με τη σαμπάνια ή το αφρώδες κρασί της επιλογής σας. Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

Champagne Cocktail
Μια διαχρονική επιλογή που παντρεύει τη σαμπάνια με λίγη ζάχαρη και Angostura bitters, προσφέροντας μια γλυκιά και αρωματική νότα.

Υλικά

1 κύβο ζάχαρης
2 έως 4 σταγόνες Angostura bitters
σαμπάνια (ή άλλο αφρώδες κρασί), παγωμένο, για συμπλήρωμα
φλούδα λεμονιού (για γαρνίρισμα)

Διαδικασία

Τοποθετούμε έναν κύβο ζάχαρης πάνω σε ένα κουτάλι μπαρ και τον περιχύνουμε με τα bitters. Ρίχνουμε τον κύβο ζάχαρης σε ένα παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας ή άλλο παρόμοιο ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με σαμπάνια ή το αφρώδες κρασί της επιλογής μας. Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

Mimosa
Ο τέλειος συνδυασμός σαμπάνιας και φρέσκου χυμού πορτοκαλιού, ιδανικός για ένα λαμπερό brunch ή μια ξεχωριστή περίσταση.

Υλικά
60 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
αφρώδες κρασί, παγωμένο, για συμπλήρωμα

Διαδικασία
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Συμπληρώνουμε με το αφρώδες κρασί.

Kir Royale
Ένα γαλλικό κοκτέιλ που συνδυάζει crème de cassis (λικέρ μαύρης σταφίδας) με σαμπάνια προσφέροντας μια γλυκιά και φρουτώδη γεύση.

Υλικά

15 ml creme de cassis
ξηρή σαμπάνια (ή άλλο αφρώδες κρασί), για συμπλήρωμα
φλούδα λεμονιού (για γαρνίρισμα)

Διαδικασία

Ρίχνουμε το creme de cassis σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Συμπληρώνουμε με τη σαμπάνια. Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

Cranberry-Ginger Mimosa
Τζιτζιμπίρα, γλυκόξινος χυμός κράνμπερι και σαμπάνια μπαίνουν μαζί στο ποτήρι σε έναν απόλυτα ταιριαστό συνδυασμό που θα λατρέψετε.

Υλικά

60 ml ginger beer
60 ml χυμό cranberry
σαμπάνια (ή άλλο αφρώδες κρασί), παγωμένο, για συμπλήρωμα
ζαχαρωμένα cranberries (για γαρνίρισμα)

Διαδικασία
Συνδυάζουμε το ginger beer, τον χυμό cranberry και τη σαμπάνια ή το αφρώδες κρασί σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Γαρνίρουμε με ζαχαρωμένα cranberries περασμένα σε καλαμάκι.

Death in the Afternoon
Ένα μυστηριώδες κοκτέιλ που δημιουργήθηκε από τον Ernest Hemingway, συνδυάζοντας αψέντι με σαμπάνια για μια μοναδική εμπειρία.

Υλικά

45 ml αψέντι
135 ml παγωμένη σαμπάνια

Διαδικασία

Ρίχνουμε το αψέντι σε ένα coupe ποτήρι. Συμπληρώνουμε αργά με τη σαμπάνια.

Negroni Sbagliato
Μια παραλλαγή του κλασικού Negroni, όπου το τζιν αντικαθίσταται με αφρώδες κρασί, προσφέροντας μια ελαφρύτερη και πιο αφρώδη εκδοχή.

Υλικά
30 ml Campari
30 ml γλυκό βερμούτ
30 ml prosecco ή άλλο αφρώδες κρασί
φλούδα πορτοκαλιού, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Προσθέτουμε το Campari και το γλυκό βερμούτ σε ένα mixing glass γεμάτο με πάγο και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά.
Σουρώνουμε σε ποτήρι rocks πάνω από φρέσκο πάγο ή σε ποτήρι σαμπάνιας χωρίς πάγο (προαιρετικά). Συμπληρώνουμε με prosecco. Γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκαλιού.

Boothby
Ένα κοκτέιλ που συνδυάζει ουίσκι, βερμούτ, λικέρ και σαμπάνια, δημιουργώντας μια πλούσια και σύνθετη γεύση.

Υλικά

60 ml rye whiskey
30 ml γλυκό βερμούτ
2 σταγόνες Angostura bitters
2 σταγόνες orange bitters
30 ml brut σαμπάνια
κερασάκι maraschino, για γαρνίρισμα

Διαδικασία
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σαμπάνια και τη γαρνιτούρα σε ένα mixing glass γεμάτο με πάγο. Ανακατεύουμε για 15–20 δευτερόλεπτα μέχρι να κρυώσουν καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο coupe ποτήρι και συμπληρώνουμε με τη σαμπάνια. Γαρνίρουμε με κερασάκι maraschino.

Lone Ranger
Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού French 75 που συνδυάζει την τεκίλα με το ροζέ αφρώδες κρασί.

Υλικά

45 ml τεκίλα
30 ml χυμό λεμονιού
15 ml σιρόπι ζάχαρης
60 ml ροζέ αφρώδες κρασί
φλούδα λεμονιού, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Προσθέτουμε την τεκίλα, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινούμε μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε το αφρώδες κρασί. Σουρώνουμε σε ποτήρι γεμάτο με φρέσκο πάγο. Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

My Golden Dram
Ένα κοκτέιλ που συνδυάζει ουίσκι, μέλι και αφρώδες κρασί, δημιουργώντας μια ζεστή και χρυσαφένια γεύση, ιδανική για τις κρύες νύχτες.

Υλικά

1 κύβο ζάχαρης
3 σταγόνες angostura bitters
22,5 ml σκωτσέζικο ουίσκι
prosecco, για συμπλήρωμα

Διαδικασία

Τοποθετούμε μια πετσέτα πάνω από το στόμιο ενός ποτηριού σαμπάνιας και ακουμπάμε έναν κύβο ζάχαρης επάνω της. Ραντίζουμε τον κύβο ζάχαρης με 3 σταγόνες Angostura bitters και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την πετσέτα ώστε ο κύβος να πέσει μέσα στο ποτήρι. Προσθέτουμε το scotch και ανακατεύουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με prosecco.

Το άρθρο της εβδομάδας