Οι περισσότεροι από εμάς αυτή την εποχή σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει ταυτιστεί με τη νησιώτικη απόδραση. Αυτή τη φορά απευθυνθήκαμε στην Ιωάννα, χορεύτρια, που φέτος θα πάει στην Κεφαλονιά, και μάς μίλησε για το budget που έχει για φαγητό για τις διακοπές της.

«Επέλεξα την Κεφαλονιά, γιατί μένει η αδελφή μου μόνιμα στο νησί, ωστόσο έχω νοικιάσει ένα δωμάτιο για να είμαι πιο άνετα. Η αδελφή μου εργάζεται στο κέντρο της πόλης και δεν χρησιμοποιεί το αμάξι της τα πρωινά, έτσι για οποιαδήποτε μετακίνηση για μπάνιο κλπ. θα χρησιμοποιώ το αμάξι της», αναφέρει η Ιωάννα.

Έχω ορίσει έναν εβδομαδιαίο προϋπολογισμό περίπου 180 ευρώ αποκλειστικά για φαγητό και ροφήματα, γιατί ξέρω τις τιμές που έχει το νησί και θα κάτσω σχεδόν δύο εβδομάδες στο νησί.

Όπως εξηγεί, η ίδια έχει την οικονομική δυνατότητα να διαθέσει περισσότερα χρήματα, αλλά θέλει να κρατήσει ένα μέτρο για να μην ξεφύγει και αν χρειαστεί περισσότερα θα διαχειριστεί το budget της αναλόγως.

«Σκοπεύω να πάω στο supermarket, μόλις φτάσω στο νησί και να αγοράσω υλικά για πρωινό, φρούτα και λαχανικά. Το πρωί θα πηγαίνω για μπάνιο, γιατί η αδελφή μου δουλεύει και θέλω να έχω επιλογές για πρωινό, χωρίς να τρώω καθημερινά απέξω», αναφέρει. «Μπορεί κάποιοι να το θεωρούν περιοριστικό και να μην θέλουν να κάνουν τίποτα στις διακοπές, ωστόσο για εμένα είναι σημαντικό να τρέφομαι σωστά. Είμαι επαγγελματίας χορεύτρια και δεν μπορώ να αφήνω τη διατροφή μου στη μοίρα της», καταλήγει η Ιωάννα.

Όπως μας αναφέρει ένας καφές delivery ξεκινά από 2,40€, ένας χυμός μέχρι και 5,50€ και ας μην ξεχνάμε ότι το εμφιαλωμένο μπουκαλάκι νερό είναι απαραίτητο. Σε ό,τι αφορά το φαγητό, ένα απλό ταβερνάκι κοστίζει το άτομο γύρω στα 20€-25€, ενώ για ένα απλό εστιατόριο χρειάζεσαι περίπου 35€-40€. Η ίδια δεν πίνει αλκοολούχα ποτά, μόνο κάποιο κοκτέιλ. Οι τιμές εδώ ποικίλουν αναλόγως το μαγαζί, με τον μέσο όρο να είναι γύρω στα 12€.

Μαγειρεύουμε στις διακοπές ή τρώμε αποκλειστικά απέξω;

«Το δωμάτιο που νοίκιασα δεν έχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, αλλά έχει ψυγείο και μια μικρή εστία. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να ετοιμάζω εύκολα κάποια γεύματα – κυρίως πρωινό ή σαλάτα για το μεσημέρι. Δεν σκοπεύω να μαγειρεύω καθημερινά, αλλά όταν μπορώ, το προτιμώ, γιατί είναι πιο οικονομικό και πιο υγιεινό», λέει η Ιωάννα και τονίζει τη σημασία που έχει η καλή οργάνωση.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να περάσεις όμορφα. Αν ξέρεις πού να πας, πού να φας και αν κάνεις μια μικρή έρευνα πριν τις διακοπές σου, μπορείς να περάσεις καλά, ακόμη και με μικρό budget για φαγητό.

Δείτε επίσης

Πόσα ξοδεύω για φαγητό στις διακοπές: Ζευγάρι 35άρηδων με εξοχικό στη Νάξο

Πόσα ξοδεύω για φαγητό στις διακοπές. Ζευγάρι 40άρηδων με 6χρονο παιδί