Όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρες των εορτών, το αρνί και το κατσίκι θα ανήκουν στα δημοφιλή κρεατικά. Από την έρευνά μας παρατηρείται άνοδο των τιμών σε σχέση με τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, η αγωνία για την επιδημία της ευλογιάς φαίνεται πως περιορίζει τη ζήτηση, παρότι οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σε κάθε περίπτωση, το αρνί και το κατσίκι αποτελούν θρεπτικές τροφές και, εφόσον δεν ακολουθείτε διατροφή χωρίς ζωικής προέλευσης τροφές, τότε μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή με ασφάλεια.

Αρνί και κατσίκι – Κοπές, συνταγές και τιμές 

Οι τιμές που ακολουθούν προκύπτουν από την έρευνα του Cantina στα σουπερμάρκετ και τα κρεοπωλεία, τον Νοέμβριο 2025. Αφορούν όλο το εύρος των προσφερόμενων προϊόντων και όλες τις κοπές. Από εγχώριο μέχρι εισαγόμενο, συμβατικό ή βιολογικό και από νωπό μέχρι κατεψυγμένο. Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

1. Ολόκληρο αρνί ή κατσίκι (τιμή: €15,50, 18.90)
Με ή χωρίς κεφάλι, με την συκωταριά.

Κεφάλι (τιμή: €0,50 – 3,28/τμχ.)
Ολόκληρο ή χαραγμένο. Τρώγονται τα μάγουλα, η γλώσσα και το μυαλό. Μαγειρεύεται στη γάστρα με κριθαράκι ή βραστό σε σούπα.

2. Σβέρκος ή λαιμός (τιμή: €5 – 95-9/κιλό)
Το κρέας είναι μαλακό και αρκετά λιπαρό. Κατάλληλο κομμάτι για να φτιάξετε γιουβέτσι για το κυριακάτικο τραπέζι.

3. Σπάλα (τιμή: €12 – 24/κιλό)
Έχει λιπαρό κρέας και είναι κατάλληλο για αργό μαγείρεμα στον φούρνο με πατάτες ή για κιμά σε λαχματζούν.

4. Παïδάκια, καρέ, μπριζόλες (τιμή: €14,92 – 25/κιλό)
Προέρχονται από τα πλευρά του ζώου και είναι ιδανικά για ψήσιμο στα κάρβουνα.

5. Νεφραμιά (σέλα) (τιμή: €14,50 – 17/κιλό)
Είναι η συνέχεια από τα παϊδάκια και παραδοσιακά μαγειρεύεται γεμιστή, ρολό στον φούρνο.

6 Χεράκι (τιμή: €12,92 – 19,00 / κιλό)
Είναι το μπροστινό ποδαράκι και είναι ιδανικό για μαγείρεμα στη γάστρα και για φρικασέ με αυγολέμονο και αγκινάρες.

7. Μπούτι (τιμή: €9,50 – 28/κιλό)
Λιπαρό και τρυφερό, είναι ιδανικό για ψήσιμο στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά.

7. Κοιλιά ή πανσέτα (τιμή: €5,00 – 14/κιλό)
Είναι εξαιρετικά λιπαρό κρέας χωρίς κόκαλα, το ιδανικό μέρος για μαγειρίτσα.

8. Συκωταριά (τιμή: €4.80 – 5.20/ κιλό)
Περιλαμβάνει τα εντόσθια του αρνιού, όπως το συκώτι, τα γλυκάδια, την καρδιά, τα πνευμόνια και τα νεφρά. Ιδανικό για τηγάνι με λεμόνι και ρίγανη, ψιλοκομμένο για πιλάφι ή σε παραδοσιακές συνταγές ως μέρος σε γεμιστό αρνί όπως είναι ο λαμπριάτης στην Άνδρο.

9. Έντερα (τιμή: €6,50 – 9,95/κιλό)
Ψιλοκομμένα για τη μαγειρίτσα, για τύλιγμα στο κοκορέτσι και στα γαρδουμπάκια με αυγολέμονο.

Δείτε επίσης

Μοσχάρι: ποιο κομμάτι ταιριάζει σε κάθε μαγείρεμα (+τιμές)

Ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα: Τι ισχύει για το κρέας, το γάλα και τη φέτα

16 συνταγές με αρνί για το Κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι

Γιατί το κατσικίσιο κρέας είναι το καλύτερο για τα παιδιά;