Η Περιφέρεια Κρήτης, στην προσπάθεια να συμβάλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας, οργανώνει σειρά ενημερωτικών ομιλιών σε όλο το νησί, σε συνεργασία με την Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία και την Ένωση Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδας, Περιφερειακό τμήμα Κρήτης.

Η έναρξη της δράσης πραγματοποιείται την Τετάρτη 10 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, με ενημερωτική εκδήλωση και προσκεκλημένους ομιλητές την Ελευθερία Παπαδοπούλου, παιδίατρο, διευθύντρια ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ και πρόεδρο της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας και τον κ. Μάνο Γιακουμάκη, διατροφολόγο – διαιτολόγο MSc, πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της ΕΔΔΕ. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ενημερωτική καμπάνια θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα σε πολλές περιοχές της Κρήτης, με τον συντονισμό των εκδηλώσεων να έχει ο ιατρός δημόσιας υγείας Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση σε παχύσαρκα παιδιά μέχρι 14 ετών στην Ευρώπη και η Κρήτη είναι στις πρώτες θέσεις του αντίστοιχου πίνακα της χώρας μας. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το ποσοστό των ενηλίκων που θα πάσχουν από νοσήματα που έχουν άμεση η έμμεση σχέση με την παχυσαρκία θα αυξηθεί μέχρι και 60% τα επόμενα 20-30 χρόνια! Καταλαβαίνεται λοιπόν, πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας.