Μια συνταγή από το βιβλίο «Στη Χώρα των Λαχανικών» της Μαρίας Χολέβα.

Υλικά
1 φέτα τυρί γκούντα
1 φέτα τυρί τσένταρ
1 φέτα τυρί μοτσαρέλα
1 αβγό βραστό, κομμένο σε φέτες
1 κομμάτι στρογγυλή ρέβα
1 κόκκινη πιπεριά
2 πορτοκαλιά ντοματίνια
1 κίτρινη πιπεριά
4 κόκκινα ντοματίνια «βελανίδια»
2 φετούλες ελιές Καλαμών
½ αβοκάντο
λίγος χυμός λεμόνι

Προετοιμασία
Κόβουμε με ένα κουπ πατ σε σχήμα αστεριού το γκούντα και τη μοτσαρέλα. Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ το τσένταρ και του ανοίγουμε μικρές ανόμοιες τρύπες ώστε να σχηματίσουμε το φεγγάρι. Ραντίζουμε το αβοκάντο με λεμόνι για να μη μαυρίσει και κόβουμε δύο λεπτές λωρίδες μοτσαρέλα. Κόβουμε ένα πορτοκαλί ντοματίνι στα τέσσερα για τα εξαρτήματα του πυραύλου και στη μέση ένα κόκκινο ντοματίνι για το μπροστινό και το πίσω μέρος του. Με τη βοήθεια ενός λεπτού κοφτερού μαχαιριού κόβουμε ένα κόκκινο ντοματίνι έτσι ώστε να σχηματιστεί η φλόγα.

Εκτέλεση
Στο κέντρο ενός μαύρου πιάτου τοποθετούμε το αβοκάντο και από πάνω τις ελιές Καλαμών για τα παράθυρα του πυραύλου. Βάζουμε στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του αβοκάντο από μισό κόκκινο ντοματίνι και στις ενώσεις δύο λεπτές λωρίδες μοτσαρέλα. Βάζουμε τα πορτοκαλιά ντοματίνια δεξιά και αριστερά του αβοκάντο. Δημιουργούμε τη φλόγα στον πύραυλο βάζοντας πρώτα το κόκκινο ντοματίνι, από πάνω το πορτοκαλί ντοματίνι και στο τέλος ένα κομματάκι κίτρινης πιπεριάς. Φτιάχνουμε τον πλανήτη Κρόνο, βάζοντας στη βάση τη στρογγυλή ρέβα, πάνω της ένα στρογγυλό κομμάτι από το ασπράδι του αυγού και, για να δώσουμε την αίσθηση της τροχιάς, διακοσμούμε με μία λεπτή λωρίδα κόκκινης πιπεριάς. Απέναντι ακριβώς από τον πύραυλο τοποθετούμε το τσένταρ-φεγγάρι. Αριστερά και δεξιά βάζουμε τις φέτες αβγού για να σχηματίσουμε τους πλανήτες και ενδιάμεσα διακοσμούμε με τα αστέρια.

Αν σας άρεσε η συνταγή, δείτε στα παρακάτω βίντεο άλλες δυο φανταστικές fun food δημιουργίες:

Ένας βάτραχος πρίγκιπας!

Θέλεις να σκαρφαλώσουμε;