Το νέο τεύχος του Olive που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 25/2 με το ΘΕΜΑ, είναι το απόλυτο εγχειρίδιο για Οικονομικό Μαγείρεμα! Air fryer, σχαροτήγανα και φούρνοι στην υπηρεσία της σύγχρονης μαγειρικής στο σπίτι.
Στο νέο τεύχος του Olive:
-Απολαύστε 35 συνταγές για κάθε μέρα, για την Τσικνοπέμπτη, για τις Απόκριες, πιο γρήγορα, πιο οικονομικά, πιο νόστιμα, μαζί και Vegan επιλογές.
-Χαρτογραφήσαμε τις εθνικές κουζίνες της Αθήνας
-80 παντοπωλεία από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά.
-35 εστιατόρια και ταβέρνες με κουζίνα από την Κίνα μέχρι τον Λίβανο και από το Μεξικό μέχρι την Ινδία.
-Πόσο ελληνική είναι η κουζίνα που τρώμε σήμερα; Συνεντεύξεις, συναντήσεις και συζητήσεις για τη fusion καθημερινότητά μας.
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:
Food talks
Τα μπαχαρικά στις κουζίνες του κόσμου
Μια περιήγηση από την Ασία μέχρι τη Νότιο Αμερική και από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή μέσα από τα αρώματα που συνθέτουν τη γευστική ταυτότητα των διαφορετικών τόπων.
GLOCAL = GLOBAL + LOCAL: Εντοπιότητα χωρίς Σύνορα
Lychee από την Καλαμάτα, wagyu από τη Δράμα, μοβ πατάτα από την Πάρο, yuzu και dragon fruit από την Κρήτη, star fruit από την Κέρκυρα, shiitake από την Εύβοια. Παγκόσμια τρόφιμα, τοπικά παραγόμενα.
Κουζίνες του κόσμου: Τα πολυετή δάνεια στην ελληνική γαστρονομία
Καρποί και ρίζες, μπαχαρικά και μυρωδικά, φρούτα και λαχανικά ταξιδεύουν από τη μια χώρα στην άλλη και εγκαθίστανται στις κουζίνες τους, συχνά για πάντα. Ακολουθούμε μαζί τις διαδρομές κάποιων που η ελληνική κουζίνα αγάπησε πολύ.
Έθνικ γεύσεις στις συνοικίες της Αθήνας
Αυτός είναι ο χάρτης των γεύσεων και σας τον παρουσιάζουμε μέσα από τις σελίδες ενός συλλεκτικού αφιερώματος μιας έθνικ Αθήνας που χαιρόμαστε να απολαμβάνουμε.
Lunch with Tina: Δημήτρης Κατριβέσης
«Το fusion είναι ταξίδια, εμπειρία και σωστή εκτέλεση». Έχοντας ταξιδέψει στις άκρες του πλανήτη από τα βουνά του Περού μέχρι τα πεδινά της Ιαπωνίας ο Δημήτρης Κατριβέσης ξέρει ότι η fusion λογική στην κουζίνα προϋποθέτει βαθιά περιέργεια και διάθεση για πειραματισμό, εμπειρία και γνώση. Ωστόσο είναι, πάντα, δύσκολο να ξεκαθαρίσεις τα όριά της και εξηγεί αναλυτικά το γιατί.
Φαινόμενο: Rouan Thai: το ταϊλανδέζικο που ζωντάνεψε την Τρούμπα
Το «σπίτι της Ταϊλάνδης» παραμένει φιλόξενο και είναι έτοιμο να υποδεχτεί πρέσβεις, βασιλείς, «ναυτάκια ζουμπουρλούδικα» και όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν την ανεπιτήδευτη και παραδοσιακή κουζίνα του.
Ρίγανη Vs κάρυ, σημειώσατε x
Βάζουμε κάρυ με ρίγανη στην ομελέτα μας και τζίντζερ με κρεμμύδι στην οσπριάδα, ερωτευόμαστε πάνω από μια αχνιστή σούπα φο σε κάποιο πολύβουο στενάκι της Αθήνας, κάνουμε bonding με ομοϊδεάτες οπαδούς της σόγιας σος και φανταζόμαστε εαυτούς ως γέρικους λύκους να τρατάρουμε τα εγγόνια μας δύο βραστά αυγά με φέτα και αβοκάντο.
Δύσκολες ασκήσεις ισορροπίας – «Εξωτικές» κουζίνες και κρασί
Οι μαγειρικές που προέρχονται από χώρες με γευστικούς πολιτισμούς πολύ διαφορετικούς από της Δυτικής Ευρώπης παρουσιάζουν μια απίστευτη ποικιλομορφία, κάνοντας δύσκολη την επιλογή του κρασιού που θα συνοδεύσει τα πιάτα τους.
GREEN
Farm to table: Total glocal – Μεξικάνικη κουζίνα στην πιο κρητική της εκδοχή
Η μεξικάνικη Matzenta Kuzina del Sol του Δημήτρη Μαλανδρένη παντρεύει την κουζίνα της Οαχάκα με εκείνη των Χανίων, χρησιμοποιώντας νοτιοαμερικάνικους καρπούς που παράγονται στα Χανιά.
Παραγωγός: Τα αλλαντικά της Ξάνθης
Μια οικογενειακή επιχείρηση στην πόλη της Ξάνθης που φτιάχνει παστουρμά, καβουρμά και σουτζούκι μέσα στη Δημοτική Αγορά.
Vegan: Πώς είναι να είσαι vegan, Κρυσταλλίνα Παραμύθη;
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Είμαστε στον αέρα
Το air fryer, η συσκευή του σήμερα, ετοιμάζει αγαπημένες συνταγές γρήγορα, υγιεινά και οικονομικά, από την Εύα Μονοχάρη και τον Γιώργο Δημητρακόπουλο.
Κεμπάπ γιαουρτλού με ψητές πιπεριές, Κουνουπίδι με λεμονάτη σάλτσα ταχίνι & ψητό σκόρδο, Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με άγριο ρύζι & λιαστή ντομάτα, Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με πορτοκάλι, Τυλιχτή πίτσα με τορτίγιες κ.ά.
Λουκάνικα για την παρέα
Με κρητικό ή πηλιορείτικο χαρακτήρα, vegan ή με κρέας, τα λουκάνικα μπαίνουν σε αφράτα ψωμάκια, σος και σαλάτες τα συντροφεύουν και η παρέα χορταίνει νόστιμα και απολύτως οικονομικά. Ο Γρηγόρης Χέλμης έχει τις συνταγές!
Hot dog σπεντζοφάι, Κρητικό gua bao bun, Potato dog, Λουκάνικο κοτόπουλου & ketchup μαύρο σκόρδο, Vegan hot dog
Low budget Τσικνοπέμπτη στο σπίτι
Σχάρα, σχαροτήγανα και φούρνοι ανάβουν και ψήνουν τα κρεατικά της αγαπημένης μέρας, από τους Σωτήρη Ευαγγέλου και Φάνη Μαϊκαντή.
Συκώτι μοσχαρίσιο με πέστο από μυρώνια & φιστίκι Αιγίνης, Σουβλάκι προβατίνας με λάχανο & μανταρίνι, Γεμιστή σπλήνα με φέτα & μυρωδικά, Πανσέτες στη σχάρα & ψητές πατάτες με γιαούρτι – πάπρικα, Σουτζουκάκια σχάρας, Φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα & ρύζι μπασμάτι κ.ά.
Vegan, το ελληνικό ethnic
Ανεβάζουμε τον πήχη αγαπημένων χορτοφαγικών πιάτων με πικάντικες πινελιές και μας αρέσει πολύ, σε συνταγές του Γκίκα Ξενάκη.
Κεφτεδάκια ροβίτσας με κρύα σάλτσα από πετιμέζι & ξίδι, Τυροκαυτερή από κάσιους, με κυδωνόπαστο, σε φρυγανισμένο ψωμί, Τηγανητά μανιτάρια με μπαχαρικά & μαγιονέζα βασιλικού, Λάχανο στη σχάρα με βινεγκρέτ από αχλάδι, Λαχανοντολμάδες γεμιστοί με φακόρυζο, με σκορδαλιά από καρύδια
Η γλύκα δεν κοστίζει ακριβά
H Κατερίνα Λιβά, η head pastry chef του ζαχαροπλαστείου Poulette, μας ετοιμάζει επιδόρπια που έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, συνδυάζουν γεύσεις που αγαπάς και σε ξαφνιάζουν ευχάριστα.
Μπισκότο μπασκ με γλάσο τριαντάφυλλο, Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, Brownies, Μους λεμόνι με κρέμα τσαγιού & μπισκότο λεμονιού, Μεξικάνικη κρέμα σοκολάτας
Οίνος
Τα κρασιά του μήνα που ξεχωρίσαμε
Olive!
Φαγητό με ψυχή!