Το βιβλίο «The Dr. Dellis Diet – Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης» του Δημήτρη Δελλή παρουσιάζει μια δίαιτα με την οποία ισχυρίζεται ότι επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή απώλεια βάρους χωρίς όμως να υπάρξει πείνα. Το «κλειδί» για να επιτευχθεί αυτό εντοπίζεται στα επίπεδα της βασικής ινσουλίνης.

Τι σημαίνει, όμως ουσιαστικά αυτό; Η εν λόγω δίαιτα αποκλείει τη λήψη υδατανθράκων τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να μην ανεβαίνει κατά τη διάρκεια του πρωινού η ινσουλίνη, αλλά να παραμένει στα επίπεδα που βρίσκεται κατά τη διάρκεια της νύχτας [βασική έκκριση ινσουλίνης].

Όταν η ινσουλίνη βρίσκεται στα επίπεδα της βασικής ινσουλίνης, τότε το λίπος καίγεται. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο, αν κάποιος καταναλώνει ένα μεγάλο και χορταστικό πρωινό, η ινσουλίνη του οργανισμού παραμένει στα επίπεδα της βασικής ινσουλίνης για 14-16 ώρες και μπορεί να χάσει βάρος ταχύτερα και χωρίς να πεινάει.

Σημαντικό είναι ότι η δίαιτα δεν απευθύνεται μόνο σε διαβητικούς, αλλά και σε παχύσαρκους, υπέρβαρους ακόμη και σε νορμοβαρείς. Είναι μία δίαιτα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι, το όνομά της απλά υποδηλώνει τον μηχανισμό λειτουργία της. Ωστόσο, όσον αφορά τους διαβητικούς ασθενείς που πρέπει να χάσουν κιλά, έχει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς στοχεύει στη μείωση της ινσουλίνης που είναι το βασικό μεταβολικό τους πρόβλημα.

Η δίαιτα έχει αποδείξει όσα υπόσχεται με μελέτη, που ανακοινώθηκε στο 54o Πανευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο (Βερολίνο 2018) και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition. Να σημειώσουμε, πως είναι η μόνη κετογονική δίαιτα ταχεία απώλειας βάρους, που αποδεδειγμένα βελτιώνει την υγεία σε αντίθεση με όλες τις άλλες κετεγονικές δίαιτες. [Ως κετεγονική δίαιτα γενικά εννοείται μια δίαιτα πολύ χαμηλών υδατανθράκων, η οποία όμως είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και μέτρια σε πρωτεΐνη].

Παίρνοντας κάποιος το βιβλίο στα χέρια του θα μπορέσει να διαβάσει και να κατανοήσει τη λειτουργία της δίαιτας. Στα 15 κεφάλαια του βιβλίου βρίσκουμε προτάσεις, διαιτολόγια, συμβουλές, γεύματα, που μπορεί να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Υπάρχουν διατροφικά πλάνα για γυναίκες και άνδρες ανάλογα μάλιστα με το τι θέλουν να κάνουν: απώλεια βάρους, συντήρηση βάρους είτε ακόμη, τι μπορεί να φάνε, αν βγουν εκτός προγράμματος και πάνε σε κάποιο ταξίδι ή κοινωνική εκδήλωση.

Σημαντικό είναι, πως σε κάθε πρόταση γεύματος, που υπάρχει μέσα στις σελίδες του βιβλίου υπάρχει και η αντίστοιχη επεξήγηση, προκειμένου να γίνει απολύτως κατανοητή η φιλοσοφία της δίαιτας. Μάλιστα, υπάρχουν και προτάσεις σχετικά με το comfort food για να υπάρχει μια μεγάλη γκάμα διατροφικών επιλογών σε κάθε περίσταση.

Η δίαιτα αυτή γίνεται κατανοητή στον αναγνώστη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να την εφαρμόσει, να την προσαρμόσει στα δικά του δεδομένα και κυρίως παρέχοντας του τη βασική γνώση να ξέρει γιατί κάνει την κάθε επιλογή στη διατροφή του.

Ιnfo
Το The Dr. Dellis Diet – Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης του Δημήτρη Δελλή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ
Έτος έκδοσης: 2020
Αριθμός σελίδων: 264
Τιμή:13,41 ευρώ