Από τα χαμόσπιτα της Πλάκας και τις παράγκες των Προσφυγικών μέχρι τις σύγχρονες γειτονιές, η ταβέρνα διαγράφει μια ιστορία 150 χρόνων γεμάτη από τις ζωές των ανθρώπων της.
Ακολουθούμε ένα ιστορικό χρονολόγιο με τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας της, ενώ ο Γιώργος Πίττας, συγγραφέας του βιβλίου Η Αθηναϊκή Ταβέρνα» μας μιλά για την αξία της ταβέρνας στην κοινωνική ζωή της χώρας, τη δημιουργία της, την εξέλιξη και τη δυναμική της.
Τι είναι η ταβέρνα τελικά;
Ένα οδοιπορικό στον χρόνο και τον χώρο για να ανακαλύψουμε εκείνες τις ταβέρνες που κρατούν αναμμένες τις φωτιές της νόστιμης σύνδεσης με την ιστορία μας.
Οι ταβέρνες που ξεχωρίσαμε
Επιλέγουμε από τη Μάντρα μέχρι τη Χασιά και τον Πειραιά και από το Σούνιο μέχρι τον Μαραθώνα 16 σημαντικές χασαποταβέρνες, ψαροταβέρνες, γαστροταβέρνες και νεοταβέρνες, μιλάμε με τους ανθρώπους τους και μοιραζόμαστε μαζί σας τις συνταγές που μας εμπιστεύονται. Ακόμη, μία λίστα με 350 ξεχωριστές ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα.
Οι συνταγές των ταβερνών που αγαπάμε
Φτιάχνουμε βήμα βήμα τις εμβληματικές συνταγές της ελληνικής ταβέρνας, και μαθαίνουμε τα μυστικά των ίδιων των σεφ, για τον τρόπο παρασκευής τους από τους ίδιους.
Μη χάσετε αυτά και άλλα πολλά, στο νέο τεύχος του Cantina magazine αυτή την Κυριακή 29/6 με το Πρώτο Θέμα.