Στο νέο τεύχος του Olive που κυκλοφορεί στις 23 Οκτωβρίου μαζί με το Πρώτο Θέμα Ψήνουμε στο σπίτι!
Ετοιμάζουμε 60 συνταγές για ψωμιά καθημερινά και γιορτινά, για αλμυρά χορταστικά κέικ και φθινοπωρινές ζουμερές τάρτες, για κρουασάν και μπριοσέ, μπέιγκελ, πρέτσελ και γαλέτες.
Κάθε είδους ζύμη γίνεται στο σπίτι και ψήνεται στον δικό μας φούρνο με τις συμβουλές και τις οδηγίες των καλύτερων σεφ και μαγείρων.
Μαζί, 7 εξαίσια σοκολατένια γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου.
Ψωμί από σπίτι
Οι Χάρης Παπαλίτσας, Ζήνωνας Χριστοφίδης και Φάνης Μαϊκαντής μοιράζονται μαζί μας γνώσεις, εμπειρία και τα μυστικά που θα μας κάνουν εξπέρ στο σπιτικό ζύμωμα του ψωμιού…
100% Σικαλένιο Ψωμί, Ciabatta µε Ελαιόλαδο, Προζυµένιο Ψωµί µε Σουσάµι, Ψωµί Λευκό, Ψωµί για Hamburger, Ψωµί Μπύρας µε μαύρη βύνη και κριθάρι, Ψωµί ολικής µε σουσάµι.
Τα Ιδιαίτερα
Ψωμιά και ζύμες που κρύβουν μέσα τους από τυρί και ελιές μέχρι γιαούρτι, σκόρδο, κρεμμύδι ή μπαχαρικά. Όλα τους ξεχωριστά, όλα τους αρωματικά!
Πιτόψωµο µε ζάαταρ, Τηγανόψωµο µε φέτα & μαρµελάδα ντοµάτας, Κρεµµυδόψωµο µε χαρουπάλευρο, γραβιέρα & θυµάρι, Σκορδόψωµο µαύρο, Τυρόψωµο – Ελαιόψωµο, Πεϊνιρλί, Πίτες νααν, Χαρουποψωµάκια µε ελαιόλαδο.
Κέικ γεύματα
Φουρνίζουμε κέικ φτιαγμένα με κάθε είδος αλεύρων, που κλείνουν στην καρδιά τους καρπούς της γης και νοστιμιές, από αυγά βραστά ή λιαστές ντομάτες μέχρι κιμά και σολομό.
Bagels-κέικ σπανακιού, Γεµιστό µε σολοµό, Κέικ µε καλαµποκάλευρο, ντοµατίνια, πράσα & κολοκυθόσπορο, Κέικ χωρίς γλουτένη µε ρυζάλευρο, ελιές, ζαµπόν & γραβιέρα, Κέικ-µπρουσκέτα µε παρµεζάνα, γαρνιρισµένη µε πέστο, µοτσαρέλα & πιπεριές, Κέικ καρότου µε φέτα, λουκάνικο χωριάτικο & µπαχαρικά, Κέικ-σάντουιτς µε λιαστή ντοµάτα, γεµιστά µε χτυπητή, γαλοπούλα, αυγό.
Τάρτας Εγκώμιο
Έχουν όλες τις… βάσεις, αλλά και τα σωστά εποχικά υλικά, για να γίνουν ολοκληρωμένα και χορταστικά γεύματα για την οικογένεια.
Τάρτα ολικής µε µπρόκολο, γιαούρτι & ελιές, Φοκάτσια µε κάστανα, µπέικον & ξερά κρεµµύδια, Τάρτα µε κιµά, λάχανο & βολάκι Άνδρου, Τάρτα µε κολοκύθα, καλαθάκι Λήµνου & δυόσµο, Τάρτα µε µανιτάρια, καπνιστό τόφου, κουκουνάρι & φρέσκο δεντρολίβανο, Φοκάτσια µε ντοµατίνια.
Ψηνόμαστε για πάστα
Την 25η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι… μακαρονάδες. Επιλέξαμε 4 συνταγές για να τη ζήσουμε πολύ πολύ νόστιμα!
Κανελόνια µε κολοκύθα, σπανάκι & πράσο, Μac ’n’ Cheese µε κολοκύθα, Σπαγγέτι σε σάλτσα µε σιγοµαγειρεµένο κολοκύθι, Ριγκατόνι µε λουκάνικο, σπανάκι & τσίλι.
Ζυμώματα χωρίς γλουτένη
Φουρνίζουμε τάρτες και κις, πίτες και πίτσες χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό αλεύρι, για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή απλώς αναζητούν μια εξίσου γευστική εναλλακτική.
Τάρτα χωρίς γλουτένη µε καραµελωµένα κρεµµύδια, µήλα & µπλε τυρί, Κις Λορεν µε µανιτάρια, πράσο & ζύµη απο πολέντα, Πίτσα µε αχλάδι & µορταδέλα, Κοτόπιτα µε λαχανικά & σφολιάτα και άλλα πολλά…
Η ώρα του brunch
Τα αφράτα κρουασάν βουτύρου και τα bagels, με γλυκές ή αλµυρές γεµίσεις, μια galette με εποχικές νοστιμιές και ένα κέικ κανέλας κάνουν το brunch μας άκρως χορταστικό και ενδιαφέρον.
Θεσπέσια Σοκολάτα
Ο αγαπημένος μας Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει γλυκά με τη βασίλισσα σοκολάτα για να υποδεχθούμε μαζί τους τις βροχές και τις πρώτες δροσιές.
Μπράουνι µε σπορέλαιο χωρίς γλουτένη, Σοκολατένιο cheesecake µε φιστίκι Αιγίνης, Φοντάν σοκολατας 70% µε αγριοκέρασα, Κλασική σοκολατίνα, Μarble cake µε σοκολάτα και καφέ, Σοκολατόπιτα µε σφολιάτα, Φουντουκόπιτα µε σοκολάτα.
Ακόμη :
- Θεωρία
Τα τεχνικά μυστικά του σωστού ψωμιού
Τι σημαίνει μαγιά, απλό προζύμι, προζύμι αργής ωρίμασης; Τι είναι το εφτάζυμο, το προζύμι ρεβιθιού, το προζύμι βασιλικού; Πώς ζυμώνουμε, πόσες φορές φουσκώνει το ζυμάρι, ποιες είναι οι σωστές θερμοκρασίες, πόση υγρασία χρειάζεται; - Τα κρασιά του μήνα
- Το κοκτέιλ του Οκτωβρίου
- Εστιατόρια που τιμούν το καλό ψωμί
Επισκεπτόμαστε και κάνουμε κριτική σε εστιατόρια όπου το ψωμί δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση ρουτίνας.
Αυτή την Κυριακή μόνο με το Θέμα!
Μην το χάσετε!