Στο Οlive Ιουλίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ
«Η εποχή του κεφτέ!»

Αυτή την Κυριακή στο Οlive Ιουλίου που κυκλοφορεί, ετοιμάζουμε τα πιο απίθανα και νόστιμα πιάτα, γιατί είναι η Εποχή του Κεφτέ!

Με κιμά, αλλά και με ψάρι ή θαλασσινά, με ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, χόρτα και όσπρια, είναι το πιάτο που φωνάζει Ελλάδα!

80 συνταγές
Απολαμβάνουμε αλμυρά αλλά και γλυκά που ευωδιάζουν τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα τις εποχής και που κάνουν ιδανική παρέα πλάι με τους κλασικούς αλλά και πιο εξεζητημένους κεφτέδες, μόνο στο ΘΕΜΑ!

Μαγειρεύουμε γρήγορα, νόστιμα, εύκολα και χορταστικά πιάτα για το καλοκαίρι!
* Κεφτέδες του κόσμου
* Μπάρμπεκιου
* Ελαφρά & υγιεινά
* Γεύσεις εποχής
* Παγωμένα επιδόρπια αλλά & γλυκά κατάψυξης

Διαβάστε στο Olive Ιουλίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Η εποχή του κεφτέ
Σερβίρουμε το απόλυτο comfort food του καλοκαιριού σε απίθανες εκδοχές, με «συνοδούς» που αγαπάνε τον κιμά.
Οι σεφ του Olive, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Σωτήρης Ευαγγέλου, Φάνης Μαϊκαντής, Γκίκας Ξενάκης & Γρηγόρης Χέλμης,μμας δίνουν τις υπέροχες συνταγές τους! Απολαμβάνουμε:

Κεφτέδες γαλοπούλας µε σάλτσα τυριού, Ρυζοκεφτέδες µε άνηθο & λάιµ σε µπρουσκέτα µε γκουακαµόλε, Τραχανοκεφτέδες µε φέτα & σπεντζοφάι, Γιουβέτσι µε κριθαροκεφτέδες & κεφαλογραβιέρα, Φασολοκεφτέδες από γίγαντες µε συβράση στιφάδο, Κεφτεδάκια παλαµίδας κοκκινιστά, Κρεµµυδοκεφτέδες µε σάλτσα γιαούρτι – σουµάκ, Σουβλάκι χορτοφαγικό µε φακοκεφτέδες, Μυζηθροκεφτέδες µε γλιστρίδα & κεράσια, Αγγουροκεφτέδες σε κυπριακή πίτα µε ψητές ντοµάτες & σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού, Λεµονάτα βλιτοκεφτεδάκια και πολλές ακόμα εκδοχές τους…

Με διεθνές διαβατήριο
Το αγαπημένο comfort food, οι κεφτέδες, μεταμορφώνονται εδώ σε ιδιαίτερα πιάτα από τις κουζίνες του κόσμου. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος και η Janine Ratcliffe μάς δίνουν τις συνταγές.

Τσίλι κον κάρνε µε κεφτέδες (Μεξικό), Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου µε φέτα & πατάτες (Ιταλία – Ελλάδα), Κεφτεδάκια κοκκινιστά µε αυγά & µασκαρπόνε (Ιταλία), Σάντουιτς µε κεφτεδάκια & λαχανικά τουρσί (ΗΠΑ), Κεφτέδες φούρνου µε µοτσαρέλα (Ιταλία), Κεφτεδάκια κοκκινιστά µε τσένταρ & ρύζι µπασµάτι (Αγγλία).

Εποχικά πιάτα
Ζουμερά ροδάκινα, ολόγλυκες μελιτζάνες, τραγανές πιπεριές και τρυφερά κολοκυθάκια κάνουν τα καθημερινά τραπέζια μας πιο νόστιμα από ποτέ.

Σπαγγέτι µε µελιτζάνα & κιµά λουκάνικου, Crumble ροδάκινου, Muhammara κόκκινης πιπεριάς µε σιτάρι & φέτα, Κολοκυθάκια γεµιστά µε αρνίσιο κιµά.

Ανάβουμε φωτιά
Και ψήνουμε καλαμάρι, μεδούλι μοσχαρίσιο και πικάνια στο μπάρμπεκιου αναδεικνύοντας όλη τη γεύση τους με ελάχιστα υλικά και κόπο.

Καλαµάρι µε τσίλι & σκόρδο, Μεδούλι µοσχαρίσιο σε προζυµένιο ψωµί µε ντοµάτα, Πικάνια µόσχου µε σος τσιµιτσούρι.

Ελαφριά & θρεπτικά
Ετοιμάζουμε πιάτα που δεν θέλουν πολύ χρόνο προετοιμασίας, είναι σούπερ γευστικά και με λίγες θερμίδες.

Veggie κεφτέδες σε σάλτσα ντοµάτας, κάππαρης & ελιάς, Μπάρες ενέργειας µε γκρανόλα & ξηρούς καρπούς, Τορτίγια µε κοτόπουλο & πικάντικο λάχανο, Μακαρονάδα µε σαρδέλες & κουκουνάρι, Τηγανητό ρύζι µε µπρόκολο & αυγό, Πικάντικο τουρλού πάνω σε κουσκούς.

Γλύκα στον πάγο
Η Εύα Μονοχάρη σερβίρει παγωτό, σεμιφρέντο και γρανίτα σε ποτήρι, σε ξυλάκι, σε πιατάκι ή σε χωνάκι!

Semifreddo µε φιστικοβούτυρο & εύκολο crumble, Σιτσιλιάνικο µπριός µε παγωτό & γρανίτα καφέ, Αρµενοβίλ, Παγωµένο γιαούρτι µε κόκκινα φρούτα & σοκολάτα, Παρφέ µε σοκολάτα & αµύγδαλα, Εύκολο παγωτό στρατσιατέλα, Γρανίτα λεµονάδα & βυσσινάδα.

Της κατάψυξης
Ετοιμάζουμε παγωτό και semifreddo, μια πλούσια τάρτα και ένα παγωμένο κοκτέιλ για να κλείσουν τα καλοκαιρινά γεύματα με τον πλέον δροσιστικό τρόπο.

Σοκολατένια τάρτα µε παγωτό & σάλτσα σοκολάτας, Semifreddo µε βερίκοκα & άρωµα πικραµύγδαλου, «Σάντουιτς» µε παγωτό καραµέλα Δίχρωµο παγωτό βανίλια – βύσσινο, Sgroppino (παγωµένο κοκτέιλ µε sorbet λεµόνι).

Σπιτικά κρουάσαν
Τα τραγανά, βουτυράτα κρουασάν πετυχαίνουν και στη δική μας κουζίνα! Απλώς θέλουν παραπάνω χρόνο, υπομονή και την τεχνική που μας δείχνει ο Adam Bush.

Ακόμα!
-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Κοκτέιλ & Καφές
-Τα κρασιά του μήνα
-Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!
-Συνέντευξη με τον pastry chef Στέλιο Παρλιάρο!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!