Αυτή την Κυριακή στο Οlive Αυγούστου που κυκλοφορεί, έχουμε ετοιμάσει για εσάς το πιο νόστιμο “Πράσινο Τεύχος”! Ο θρίαμβος του μποστανιού στις καλοκαιρινές μας μαγειρικές, με συνταγές αφιερωμένες σε κολοκύθια και πιπεριές, μπάμιες και μελιτζάνες, ντομάτες, βλίτα και αλμύρες!

Απολαμβάνουμε 80 συνταγές, αλμυρές και γλυκές, μαγειρεύουμε νόστιμα, εύκολα και χορταστικά πιάτα για το καλοκαίρι μόνο στο ΘΕΜΑ!

Το Πράσινο Τεύχος!
Ετοιμάσαμε για εσάς προτάσεις για τα όλα τα γεύματα της ημέρας, με εποχικά λαχανικά, δροσερές σαλάτες, υπέροχα λαδερά και γλυκά πεντανόστιμα που γίνονται σε χρόνο dt. Μαζί, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις για κάθε γούστο!

Διαβάστε στο Olive Αυγούστου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Μελιτζάνας εγκώμιο
Είναι σκέτη γλύκα αυτή την εποχή, γι’ αυτό ο Γκίκας Ξενάκης την κάνει μελιτζανοσαλάτα, παπουτσάκια, ένα εξαιρετικό ντιπ, ρολάκια στον φούρνο αλλά και τηγανητά γκαβόψαρα, ένα μεζέ πρώτης τάξεως για ούζο και τσίπουρο.

Τα φασολάκια σε πρώτο ρόλο
Αμπελοφάσουλα, τσαουλιά και φασόλια χάντρες, η επιτομή της εποχής, μεταμορφώνονται σε σαλάτες και σε νοστιμότατα λαδερά πιάτα, σε συνταγές του Σωτήρη Ευαγγέλου. Δοκιμάζουμε:

Χάντρες λαδερές στον νταβά, Σαλάτα µε αµπελοφάσουλα & dressing καρυδοσκορδαλιάς, Σαλάτα νισουάζ µε φρέσκο τόνο, Αµπελοφάσουλα σαλάτα µε ντοµάτα & φέτα, Φασολάκια λαδερά µε πατάτες & κολοκυθάκια

Ανέβηκα στην πιπεριά
Πράσινες ή κόκκινες, μακρόστενες ή καμπάνες, όλες οι πιπεριές είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή και μας δίνουν πιάτα ορεκτικά και κυρίως, άφταστης νοστιμιάς. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας δείχνει τον τρόπο…

Cheesecake µε πιπεριές Φλωρίνης, Πιπεριές κοκκινιστές µε φρέσκο κρεµµυδάκι & µπούκοβο, Πιπεριές κέρατο τεµπούρα, γεµιστές µε κιµά, Πιπεριές Φλωρίνης γεµιστές µε γαρίδες & θαλασσινά, Πιπερόπιτα µε φέτα & γραβιέρα, Γεµιστές πιπεριές µε ρύζι, κουκουνάρι, σταφίδα & λιαστή ντοµάτα.

Το παρεξηγημένο κολοκύθι
Το τραγανό κολοκυθάκι του καλοκαιριού γίνεται μεταμοντέρνο pancake, δροσερή σούπα για την όρεξη, τουρσί σε βαζάκι ή κόβεται σε ταλιατέλες σαν ζυμαρικό. Όπως κι αν μαγειρευτεί, είναι πεντανόστιμο. Ο Γρηγόρης Χέλμης μας δίνει τις συνταγές του!

 

Οι μπάμιες με τα πολλά πρόσωπα
Ξιδάτες, λαδερές στον φούρνο, πλάι σε λουκάνικα ή ψάρι, ακόμα και δίπλα σε βλίτα και ελληνικά τυριά, οι μπάμιες έχουν τη θέση τους στην καλοκαιρινή κουζίνα μας. Ο Φάνης Μαϊκαντής μπαίνει στην κουζίνα και μας ετοιμάζει:

Μπάµιες µε κολιό πλακί, Μπάµιες µε βλίτα, λιαστή ντοµάτα & κρέµα φέτας, Μπάµιες µε γαρίδες, εσπεριδοειδή & µάραθο, Μπάµιες µε ξιδάτο λουκάνικο, πορτοκάλι & γραβιέρα, Μπάµιες ψητές σκορδάτες µε κάρυ & δυόσµο.

Τα υποτιμημένα
Η Εύα Μονοχάρη μάς ετοιμάζει καθημερινές και υπέροχα νόστιμες συνταγές με τα πράσινα της εποχής που αφθονούν αλλά συχνά παραβλέπουμε, όπως η γλιστρίδα, η αλμύρα, το αγγούρι και τα βλίτα.

Μας μαγειρεύει από Αχνιστή γλιστρίδα µε καραµελωµένα ντοµατίνια & φέτα, Αλµύρα µε κρύα σάλτσα ντοµάτας & σκορδάτες γαρίδες μέχρι «Γκασπάτσο» µε αγγούρι & µυρωδικά, Τζατζίκι µε ψητό σκόρδο & κολοκυθάκια φούρνου, Βλίτα µε ντοµάτα & αυγά, Καλοκαιρινή σαλάτα µε γλιστρίδα & σάλτσα τονάτο και Βλιτόπιτα.

Η κόκκινη
Η ώριµη, ζουµερή ντοµάτα ψήνεται στον φούρνο ή γίνεται εξαιρετικός μεζές για τις καλοκαιρινές συναθροίσεις, σε συνταγές Δ. Δημήτρουλα, Ε. Μονοχάρη, Ντ. Νικολάου, Γρ. Χέλμη.

Ντοµάτες «ακορντεόν» µε δάφνη & µοτσαρέλα, Αυγά µπουγιουρντί, Σκορδόψωµο µε φουρνιστές ντοµάτες, πικάντικη ρόκα & Μετσοβόνε, Φουρνιστές ντοµάτες µε πετιµέζι, για µεζέ, Ρολάκια ντοµάτας µε φέτα, κουκουνάρι & βασιλικό, Φέτα ψητή µε ντοµάτα & ρίγανη.

BBQ για δύο
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας δίνει τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές του για γαρίδες, κεμπάπ και ροδάκινα στη σχάρα.

Μια pasta για το καλοκαίρι
Με pesto, με ντομάτα ή με ψάρι και θαλασσινά, αυτά τα πιάτα θα ενθουσιάσουν τους απανταχού μακαρονάδες. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος και ο Σωτήρης Ευαγγέλου μάς δίνουν τις συνταγές.

Ροφός γιουβέτσι, Σπαγγέτι µε χταπόδι, κουκουνάρι & σταφίδες, Σπαγγέτι αµατριτσιάνα µε ντοµάτα & κάππαρη, Σπαγγέτι µε σάλτσα από ψητές ντοµάτες, Παπαρδέλες µε pesto σπανάκι.

Με τη δροσιά του ροδάκινου
Ετοιμάζουμε επιδόρπια που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: φτιάχνονται όλα µε δροσερά ροδάκινα, το αρωµατικό και τραγανό φρούτο του καλοκαιριού!

Τάρτα ροδάκινο µε αµύγδαλα & µασκαρπόνε, Γρανίτα ροδάκινο – καρύδα µε πιπέρι καγιέν, Τάρτα τατέν µε παγωτό τσάι, Σεµιφρέντο ροδάκινο µε γιαούρτι & παστέλι, Τάρτα ροδάκινο – καρύδα – λάιµ.

 

Ακόμα!
-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Συνέντευξη με τον Αντώνη Παπάζογλου στην Τήνο, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Dough & Shaker
-Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!
-Τα κρασιά του μήνα
-Δροσερά κοκτέιλ
-Cold brew καφές
-Ρεπορτάζ Κυκλάδες, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!