Εσείς ποιες από τις 150 γευστικές εμπειρίες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που παρουσιάζει το νέο Olive έχετε ζήσει;
Το νέο Olive που κυκλοφορεί με το Θέμα είναι ένας συλλεκτικός οδηγός γευστικών εμπειριών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Εξερευνούμε τον νέο χάρτη της παλιάς Αθήνας και καταγράφουμε όλα τα σημεία που έχουν αληθινό ενδιαφέρον στις περιοχές:
• Σύνταγμα
• Ψυρρή
• Μοναστηράκι
• Ακρόπολη
• Βαρβάκειος
• Ομόνοια
• Εξάρχεια
• Πλατεία Κλαυθμώνος
• Πλατείας Αγίας Ειρήνης
• Πλάκα
• Καλλιμάρμαρο
Παρουσιάζονται εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, ουζερί, μπαρ, φούρνοι, μπακάλικα και όλα εκείνα τα σημεία που προσφέρουν υπέροχες στιγμές στο κέντρο της πόλης που εξελίσσεται διαρκώς.
150 ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Άνθρωποι, πιάτα και φαινόμενα που γράφουν ιστορία: από Ομόνοια και Βαρβάκειο πάμε Κεραμεικό και Μεταξουργείο, Εξάρχεια, Πλ. Κλαυθμώνος & Αγ. Ειρήνης, μέχρι Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Ψυρρή, Πλάκα, Ακρόπολη με Θησείο και Καλλιμάρμαρο.
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:
Food Talks
Η Ιστορία πίσω από το γαστρονομικό κέντρο της Αθήνας
Πώς ορίζεται γεωγραφικά το ιστορικό κέντρο της Αθήνας; Και πώς εξελίχθηκε σε πυρήνα νέων τάσεων και φαινομένων;
Στο τραπέζι με τον Γιάννη Ευσταθιάδη
Σε ένα ξεχωριστό δείπνο στο εστιατόριο Aleria, με έναν από τους ανθρώπους που δίδαξαν θεωρητικά τη γαστρονομία μέσα από τα κείμενα του «Απίκιου» μάθαμε πώς η ποίηση συνδέεται άμεσα με τη γεύση και πώς τα κλασικά στέκια της Αθήνας διαμόρφωσαν τη δική τους ιστορία.
Φαινόμενο: Άρης Βεζενές
Ο “Δήμαρχος” της Japan City του ιστορικού κέντρου.
Debate: Γιατί το κέντρο είναι σήμερα το πιο εξωτικό κομμάτι της Αθήνας
Δύο γνώστες του ιστορικού κέντρου, ο Φώτης Βαλλάτος και ο Δημήτρης Τσακούμης, ανταλλάσσουν απόψεις για τα θετικά και τα αρνητικά της γαστρονομικής ανάπτυξης
του ιστορικού κέντρου.
Food tours
Γαστρονομικές περιηγήσεις στο ιστορικό κέντρο.
Οι γυναίκες που μας έκαναν να αγαπήσουμε τα wine bars
Τέσσερις κυρίες που δημιούργησαν τα επιδραστικά wine bars του ιστορικού κέντρου μοιράζονται την έμπνευση, τη γνώση και την ιστορία πίσω από το οινικό φαινόμενο της πόλης.
Green Food
Farm to table: Στο περιβόλι με τον σεφ
Ο Τάσος Μαντής και η ομάδα του Soil μάς υποδέχτηκαν στο κτήμα του στο Αλεποχώρι.
Πώς είναι να είσαι vegan;
Πώς έγινε vegan η ίδια αλλά και το κέντρο της πόλης. Η Madame Ginger αφηγείται…
Πρώτη ύλη
Τα δόρατα της φύσης, τα σπαράγγια & αβρωνιές, είναι οι άρχοντες της άνοιξης
Ιδέαxa
“Mnimi”: το φυτευόμενο χαρτί με τα βρώσιμα βότανα της ροδίτικης φύσης
15 πιάτα με συναίσθημα
Γεύσεις από το μενού αθηναϊκών εστιατορίων και μεζεδοπωλείων του ιστορικού κέντρου που ξεχωρίσαμε για τη ζεστασιά που αποπνέουν προσφέροντας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
Το Street Food αγαπά το multi-culti
Από τα παραδοσιακά κουλούρια Θεσσαλονίκης, το αθηναϊκό σουβλάκι και τις έθνικ επιλογές μέχρι burgers, pizza, σάντουιτς, αλλά και vegan λιχουδιές, στα στενά του ιστορικού κέντρου.
Συνταγές
Η προβατίνα του Πάσχα, σε συνταγές του Γκίκα Ξενάκη
Προβατίνα στη γάστρα με αμύγδαλα, ρετσίνα & φρέσκο σκόρδο, Ριζότο με κρόκο Κοζάνης & κοκκινιστή προβατίνα με κύμινο, Προβατίνα λεμονάτη με μυρωδικά & αγκινάρες, Χοντρό μακαρόνι με προβατίνα, μαύρο πιπέρι & ξηρό ανθότυρο Νάξου, Προβατίνα τυλιχτή με μπόλια, αρωματικό ρύζι & σάλτσα γιαουρτιού
Τα πρώτα της Λαμπρής
Γευστικά ορεκτικά που γίνονται με τα πράσινα της άνοιξης, τα φρέσκα τυριά και τα αυγά της Ανάστασης, από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο
Πατατοσαλάτα με αγκινάρες, φρέσκα μυρωδικά, αυγά, κάππαρη & ελιές, Πράσινη πασχαλινή σαλάτα με dressing αβοκάντο, Αλμυρή πουτίγκα με χριστόψωμο & τυριά που περίσσεψαν, Καραμελωμένα ντοματίνια με αρακά & κρεμμυδάκια εσαλότ, Τάρτα μαγειρίτσας με γραβιέρα Νάξου
Τα κλασικά με “νέο ένδυμα”
Tο αρνί, το κατσίκι και η προβατίνα της γιορτής σε διαφορετικές αλλά πεντανόστιμες εκτελέσεις, από τον Σωτήρη Ευαγγέλου
Καρπάτσιο από αρνί με πέστο μυρωδικών, Μπέργκερ προβατίνας, Αρνί ταρτάρ με κολοκύθι,καρότο & κάππαρη, Κατσικοκεφτέδες, Παϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με salsa πράσινων μυρωδικών
Απλό, νόστιμο Πάσχα
Η Εύα Μονοχάρη ετοιμάζει γιορτινά καλούδια με όσα υλικά έχουμε στο σπίτι ή που μας περίσσεψαν.
Από Καριόκες με τσουρέκι, Αυγά βαμμένα με φυτικές βαφές και Σπιτικό τυρί και 3 τυροσαλάτες για το τραπέζι της Λαμπρής μέχρι Τσατάλια, δηλαδή κουλουράκια με μαχλέπι & μαυροκούκι και Πασχαλινό ψωμί
Από το κεφάλι μέχρι την ουρά
Τα μέρη του αρνιού ή του κατσικιού που μένουν συνήθως στην άκρη βρίσκουν μια εντυπωσιακά νόστιμη θέση στο πασχαλιάτικο τραπέζι.
Βελουτέ σπαράγγι με συκωτάκια τσιγαριαστά σε στακοβούτυρο, Σαλάτα με μυρώνια, αγκινάρα, ψητό κατσικίσιο μυαλό & dressing μαντζουράνας, Τηγανητά εντεράκια με πέστο ρόκας & λάιμ, Γλυκάδια κατσικίσια «στραπατσάδα» με φρέσκο θυμάρι, Τυλιχτή μπόλια στα κάρβουνα με πνευμόνια & νεφράκια
Βράδυ Μεγάλης Παρασκευής
Το έθιμο απαιτεί ούζο και θαλασσινούς μεζέδες και ο Γρηγόρης Χέλμης προτείνει τους πιο νόστιμους
Μύδια πρασοσέλινο, Γαρίδες μπουρδέτο, Κυδώνια μπουρμπουριστά, “Μπριζολάκια” μελιτζάνας, Σουπιά με λάχανο
Ακόμα
-Τα 6 κρασιά του μήνα και 10 οίνοι για το Πάσχα
-Οι 15 συνταγές από εστιατόρια και μεζεδοπωλεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που ξεχωρίσαμε
Olive. Φαγητό με ψυχή!
Εκτάκτως το Σάββατο με το ΘΕΜΑ!