Στο νέο τεύχος του Olive, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με το ΘΕΜΑ, στρώνουμε «Τα τραπέζια της Γιορτής»!
Έρχονται Χριστούγεννα στην καρδιά και στην κουζίνα μας!
Φέτος θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, θα μοιραστούμε την αγάπη και τη χαρά των ημερών σε τραπέζια κοινά, με φαγητά που μοσχοβολούν φροντίδα!
Ετοιμάζουμε 70 συνταγές για να γιορτάσουμε πεντανόστιμα τα πιο γευστικά Χριστούγεννα!
Χοιρινό, αρνί και πουλερικά, σαλάτες, βελουτέ, ορεκτικά που μυρίζουν Ελλάδα για τα καλέσματα των ημερών…
Μαζί, 7 εξαίσια σοκολατένια γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου για να κλείσουν μοναδικά τα τραπέζια μας!
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του Olive και απολαύστε:
Η εποχή της γης
Οι καρποί του χειμώνα σε ρόλο συνοδευτικών του γιορτινού τραπεζιού… Μαγειρεύουμε:
Σαλάτα με παντζάρια, εσπεριδοειδή & ροκφόρ, Ψητές ρίζες με σάλτσα σόγιας & λάιμ, Μελωμένα ψητά κάστανα με φασκόμηλο, Γιορτινό πιλάφι με καρότο, φιστίκι & ρόδι.
Κάλεσμα Χριστουγέννων
Ο Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει ένα πλούσιο γιορτινό μενού, που τα έχει όλα, με πρωταγωνιστή το χοιρινό. Μαζί, αρμονία κρασιών!
Χοιρινή σπάλα με αποξηραμένα βερίκοκα, κάστανα, αμύγδαλα & γλυκό κρασί, Πουρές από κουνουπίδι & αμύγδαλα, με σταφίδες & καραμελωμένο μπέικον, Βελουτέ σελινόριζας αρωματισμένη με χαμομήλι, με γαρίδες & ξινόμηλο, Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ψητό μπρόκολο, ρόδι & νούμπουλο, Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια & αρσενικό Νάξου.
Επίσημο ένδυμα
Όταν πέσει η νύχτα, απολαμβάνουμε γαλοπούλα με τη γέμιση και τα συνοδευτικά της και ένα σοκολατένιο ρολό με κρέμα κάστανο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Γαλοπούλα σε στεγνή άλμη, με βούτυρο μυρωδικών, Γέμιση με κολοκύθα, κράνμπερις & φασκόμηλο, Σοκολατένιο ρολό με κρέμα κάστανο & κομπόστα κεράσι, Καραβίδες κοκτέιλ, Αρωματικές πατάτες φούρνου, Ψητές ρίζες με ψίχουλα ψωμιού αρωματισμένα με δεντρολίβανο.
Δεν είναι σούπες, είναι βελούδο
Οι βελουτέ ταιριάζουν στα χειμωνιάτικα δείπνα, εορταστικά και μη. Παίρνουμε λοιπόν τα καλούδια της εποχής και τα μετατρέπουμε στα πιο comfort πιάτα των γιορτών.
Βελουτέ μπρόκολο με αβοκάντο & κάσιους, Βελουτέ κάστανο με ψητές ελιές & κολοκυθόσπορο, Βελουτέ φακής με καπνιστή πέστροφα & μπούκοβο, Βελουτέ από ψητά κρεμμύδια, ξιδάτο λουκάνικο & σουσάμι, Βελουτέ τραχανά – πράσο, με φτερούγες κοτόπουλου & σπετσερικό Κέρκυρας.
Ο τραχανάς των γιορτών
Με γευστική ταυτότητα πολλαπλή -γλυκός, ξινός, σταρένιος ή αλευρένιος- βρίσκει νόστιμη θέση στο τραπέζι μας ακόμα και τα Χριστούγεννα.
Κόκορας με γλυκό τραχανά, Πικάντικος τραχανάς-ριζότο με πελτέ & με πρόβειο γιαούρτι, Σούπα με ξινό τραχανά, αβοκάντο, μυρώνια & κουκουνάρι.
Ελληνικά tapas
…για γιορτές στο χέρι! Ο Γρηγόρης Χέλμης μας ετοιμάζει γιορτινά τσιμπολογήματα ιδανικά για κρασί, τσίπουρο και μπίρα.
Μπρουσκέτα με χούμους & ρέγγα, «Λουκουμάδες» με σαλάμι & φέτα, Μπρουσκέτα «Αθηναϊκή», Tacos με γαρίδες & λουκάνικο, Μύδια au gratin με βασιλικό.
Κάθε μέρα γιορτή
Η Εύα Μονοχάρη ετοιμάζει πεντανόστιμα καθημερινά πιάτα αξιοποιώντας τα περισσεύματα των γιορτινών τραπεζιών.
Ρολό από κιμά κοτόπουλου με τραγανή κρούστα, Κανελόνια γεμιστά με χοιρινό που περίσσεψε, Λεμονάτο οσομπούκο με κρασί & αποξηραμένα μανιτάρια, Γλυκοπατάτες ψητές γεμιστές με κιμά & μπαχαρικά, Μοσχαρίσιο συκώτι με δεντρολίβανο & ρόδι, Ριζότο με κάστανα & απάκι, Πρασοτηγανιά με χοιρινό & λουκάνικο.
Τα πιο γλυκά κάλαντα
Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει τα χριστουγιεννιάτικα γλυκά των ονείρων μας, με κάστανα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, Μελομακάρονα με άρωμα μανταρινιού, Σοκολατένια καρυδόπιτα, Τρούφες με κάστανο & σοκολάτα, Πίτα από κουραμπιέ & κρέμα αμυγδάλου, Κορμός σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού, Γλυκό ψωμί με ξηρούς καρπούς.
Γλυκά του κόσμου
Γαλλικά σου με ιταλική γέμιση, αμερικάνικο σοκολατένιο κέικ, βρετανική πίτα και αυστραλέζικες χιονάτες γλυκαίνουν τις γιορτινές στιγμές μας.
Κέικ με fudge σοκολάτας & βουτυρόκρεμα, Πύργος τιραμισού & σος καφέ με βούτυρο νουαζέτ, Πίτα με μπισκοτένια βάση, κρέμα gingerbread & αέρινη μαρέγκα, Lamingtons με μαρμελάδα κεράσι – γιούζου & λευκή γκανάς/
ΑΚΟΜΑ:
Έρευνα: Αβοκάντο
Φρέσκο ή σε λάδι, σε σκόνη ή πουρές φιγουράρει παντού ως απαραίτητο συστατικό σε σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως, σε επιδόρπια, σάλτσες, ροφήματα, σνακ και παιδικές τροφές. Πώς εξηγείται αυτή η παγκόσμια τρέλα με το αβοκάντο;
ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ + ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σελινόριζα, η μαγική αποκάλυψη, από τη Μελίσσα Στοϊλη
Chef’s Table
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης πιστεύει στο φαγητό που κρύβει εκπλήξεις.
Στον βραβευμένο με αστέρι Michelin chef-patron του CTC Αλέξανδρο Τσιοτίνη αρέσει να παρομοιάζει ένα μενού γευσιγνωσίας με όπερα, καθώς στόχος του είναι να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των «καλεσμένων» του.
3 πιάτα από το Salonica
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, σεφ του εμβληματικού εστιατορίου Salonica της Θεσσαλονίκης,μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές από 3 αγαπημένα του γιορτινά πιάτα και εξομολογείται μυστικά της κουζίνας του, τη σχέση του με την πατρίδα του τον Τύρναβο, αλλά και την κουζίνα της Κρήτης που λατρεύει.
Αγαπάμε το brunch όταν έχει αυγά!
Προτείνουμε τις διευθύνσεις που αγαπάμε για ένα εορταστικό καθυστερημένο πρωινό ή πρώιμο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τα αυγά σε κάθε τους μορφή.
Έξοδος, όσα θέλετε να γνωρίζετε
Νέα και ειδήσεις για τα εστιατόρια εντός και εκτός Αθηνών. Τι προγραμματίζουν, τι σερβίρουν, ποιος μαγειρεύει πού και πόσο καλά το κάνει.
Τα κρασιά του μήνα
Αρμονίες: Δοκιμάζουμε 2 διαφορετικά κρασιά με το ίδιο πιάτο και σχολιάζουμε το ταίριασμά τους.
Whiskey: malt vs blended. Βασικές αρχές, διαφορές και όσα πρέπει να γνωρίζουμε.
Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!